Witam. Mam mały problem z Dafem 95 xf z 2003 r.Od jakiegos czasu zauwazyłem ze hamulce na przedniej osi sa słabe.Świadczyc moze o tym fakt ze po zrobionej trasie "hamulce" sa zimne. Sprawdzałem zaciski i sa w porzadku ( chodza płynnie i nie zacinaja sie ). Bardzo proszę o pomoc
nie u mnie jest za stodniem od kierowcy, U mnie bylo tak że przód wogóle nie hamował za to tył na maksa. Proponuje podłączyć pod komputer bo to że pali się EBS to może być wina któregoś zaworu. U mnie zawór był oki tylko kable w peszlu przegniły konkretnie jeden. ps. ja mam dafa ale cf z 2003 r. ale xf to to samo tylko kabina inna
Jutro jestem umówiony na ta diagnostyke i zobacze co tam pokaze na tym komputerku.U mnie raczej takiego zaworu pod stponiem od strony kierowcy nie ma. Jest ten duzy Tzw" winogron" ale to z drugiej strony. A ten przewod to ktory Ci poszedł od ktorego zaworu? Ten moj Daf to tez 2003 rok i mialem juz przygody z przegniłym przewodem
Dzięki Kuba za podpowiedz.Podpiąłem go na komputer i okazało sie ze czujnik ABS-u był jeden padniety i jeden z przewodów ktory był podpiety do "modulatora przedniej osi" byl przerwany ( utlenił sie ).:)
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 19 gości