Cytuj:
Cytuj:
Faktycznie wentylatora być nie powinno
Przyczyną awarii schładzacza była zatarta sprężarka... Próbowaliśmy ją rozebrać i reanimować, ale na nic nasze próby i trzeba było zamówić nową
No to koszty idą w tysiące i tu pytanie czy jest sens doprowadzać tą klime do użytku
wczoraj padła mi klima w f 90 wszystko wskazuję na sprężarkę ale mam jeszcze nadzieję że to nie ona
Nowy zamiennik sprężarki kupiłem za niecałe 700zł netto, więc myślę, że komfort posiadania sprawnej klimatyzacji wart jest tych pieniędzy
Dziś przyjechała, razem z wiskozą i okazało się, że nie pasują mocowania - w poniedziałek ma zostać wymieniona, więc mamy dodatkowy dzień przestoju...
Cytuj:
Spróbuj podejrzeć co dzieje się między chłodnicą wody a intercoolerem, lubią się zabić syfem. wyjąć je z volva to nie problem a wyremontować silnik po przegrzaniu już tak. Nie trzeba spuszczać gazu z klimy.
Chłodnica będzie dziś rozebrana - z wierzchu wygląda na czystą, w dodatku mam siatkę na owady, która też jest wizualnie czysta, ale zanim wymienimy wisko oczywiście zafundujemy jej czyszczenie.