Cytuj:
Koledzy szukam firm które sponsorują Kwalifikację Wstępną ponieważ mam prawo jazdy Kat. C i CE ale nie stać mnie na KW i proszę sobie darować opinie typu : " Będziesz parobkiem ,murzynem ... " itp.
Proszę kolegów o pomoc i pozdrawiam.Jestem z dolnego śląska ale interesują mnie też takie oferty z innych województw.
P.S - Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie .
Powiem ci tyle że jest dużo kierowców co mają wszystkie dokumenty są jak ty bez praktyki (przynajmniej oficjalnej) i nie mają pracy więc raczej wątpię żeby ktoś ci to za sponsorował chyba że PUP lub ze środków UE. No chyba że będzie miał w tym interes i będziesz musiał u niego robić za psie pieniądze lub za kurs im zapłacić.
Pozdro i życzę szczęścia choć marnie to wygląda.
Cytuj:
Roos Spedition z Cieszyna jakieś tam kursy organizują, wszystkie papiery raczej, ale możesz spróbować.
Generalnie nie ma praktycznie takich firm, które to sponsorują bo wybór w kierowcach jest olbrzymi.
Sam się kiedyś tym tematem interesowałem i ciężko coś konkretnego znaleźć.
Oni zapewne tego bezmyślnie nie robią i pewnie jest jakiś haczyk więc radzę się zastanowić.
Napisałem do nich i ciekawe co odpiszą dodam że mam pełną dokumentacje do kierowania pojazdem + kurs na rzeczy + badania