Cytuj:
Poczekajmy do zimy i zobaczymy jak sobie kolega poradzi za kierownicą zestawu na oblodzonej drodze, w końcu zdał za pierwszym razem i pozjadał wszystkie rozumy
. Niestety w tym wieku to normalny objaw co to ja nie potrafię itp a potem mamy takie statystyki wypadkowe jak to młody człowiek chciał się pochwalić przed innymi co ten wóz potrafi i co sam umie pokazać na drodze
No zima lubi weryfikować takich zawodników
A zwłaszcza BMW i wyłączony system ESP
Na busa nie masz co się brać bo zima przed nami a ty pewnie jeszcze w zimie nie jeździłeś jak jest lód na drodze gdzie łatwo o wypadek bez odpowiedniej wiedzy.Poza tym na autobanie cię za bardzo nie widzę z taką praktyką jak ty masz gdzie prędkości są znacznie większe niż na normalnych drogach w Polsce i możesz źle ocenić odległość i prędkość przy zaczynaniu manewru wyprzedzania i może cię ktoś najechać z tyłu co będzie jechał ponad 200km/h.
A poza tym znam też takiego gościa co zrobił na B prawko i jaki on to nie jest dobry a na początku co wyjechał busem z ładunkiem to skrzynki z jabłkami posortowanymi leżały ale kiero był pełną parą
Ja cały kurs na CE miałem w zimie w najgorszych śniegach i nie raz było że trzeba odwołać jazdę bo nie było jak zestawem po placu jechać ani jak wyjechać bo droga zasypana
A już nie wspomnę po górkach pustym jechać bo na ośrodku pękła rura i nie było jak wody zatankować do zbiorników balastowych
Powiem ci coś jazda zestawem to pikuś w porównaniu z jazdą Autobusem zwłaszcza tymi długimi (nie przegłubowymi).