Znam dobrze ten węzeł. Chociaż za sprawą pana Parysa milsze wspomnienia mam z węzłem i chłopakami z Lubicza. Długo tam jeździsz?
Jeszcze kolego nie jeżdżę. Co prawda parys to idiota, ale cóz zrobisz.
Na pewno mojego ojca kojarzysz - 2'gi operator w okularach taki Sławek się nazywa. A tak w nawiasie - czym jeździsz?
A tu ode mnie. Jedna z najsłynniejszych gruszek w Polsce z naszego wspólnego betonowania - 1100 m3 strop:
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
A tu ode mnie. Jedna z najsłynniejszych gruszek w Polsce z naszego wspólnego betonowania - 1100 m3 strop:
Ile czasu i sztuk sprzętu?
Dwa węzły, jeden 5 kilometrów od miejsca, drugi (nasz) 40 i odpowiednio 9 i 7 gruszek. My podawaliśmy 380m3, a tamten węzeł resztę. O 6 zameldowała się na pompie (dwie, jedna 42m druga 34m) pierwsza grucha i skończyliśmy około 21
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Witam! Zamierzam za własne pieniądze zrobić kurs na operatora pompy do betonu. Kurs troche kosztuje, i jak dzwoniłem do jednej z firm prowadzącej szkolenia to dowiedziałem się że większość osób na kursie są to osoby przysłane przez Firmy czyli mające już zapewnione miejsce pracy. Ja niestety nie mam takiej możliwości. Czy waszym zdaniem inwestowanie kasy w ten kurs i szukanie później już z uprawnieniami pracy ma sens? Zastanawiałem się nad innymi maszynami budowlanymi ale z tego co sie zorientowałem to jest obecnie przesyt np. operatorów koparko-ładowarek, koparek Jak waszym zdaniem wygląda zapotrzebowanie na operatorów pomp.
Może lepiej zatrudnij się w jakiejś betoniarni, zdobądź trochę doświadczenia, praktyki i wtedy staraj się o uprawnienia na sprzęt. Sam kurs jest długi, zawiera mase materiału, a egzamin teoretyczny i praktyczny jest jak egzamin na prawo jazdy.
To tak samo jak z kategorią C+E i robieniem kwalifikacji "na zaś", a potem płakanie, że nikt nie chce przyjąć. Praca w betoniarni jest sezonowa, a zleceń jest coraz mniej. Robienie uprawnień na operatora będzie miec sens, gdy będziesz już zatrudniony jako kierowca w betoniarni, bo często firmy potrzebują operatorów rezerwowych ze względu na charakter tej pracy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 29 gości