Cytuj:
Cześć!
Jako, iż planuję wybrać się niedługo na kurs muszę zrobić badania przed przystąpienieniem do niego, tzn. okulista, laryngolog i potem lekarz rodzinny, które może mi wystawić niezbędny papierek. Pomyślałem sobie jednak, że warto zrobuć przed kursem psychotesty, gdyż kilka tysięcy może pójść na marne i tutaj mam pytanie, czy mogę je zrobić sobie od tak, zgłaszając się do np. WORDu w Olsztynie? Jeśli tak to czy te badania będą ważne przy KW itp? I jeszcze na marginesie, czy chcąc zrobić uprawnienia na inny sprzęt, np. wózek widłowy będę musiał wykonywać je za każdym razem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Kolego okulista laryngolog tak zgadzam sie ale potem do lekarza medycyny pracy.
Co do psychotestów to idziesz do obojętne jakiego lekarza uprawnionego od psychotestów robisz je i ci wystawia na 5lat orzeczenie ale na pewno będzie pytał do czego to wiec mówisz czy do pracy na cięzarówki czy do koparki czy do wózka widłowego czy moze na pojazdy uprzywilejowane.
Co do ostatniej częsci pytania to jeżeli juz robisz powiedzmy na ciężarówke ale wiesz ze bedziesz robic kurs na widlaka lub koparke to poproś o nastepny kwit własnie do tego widlaka tez... pewnie za dodatkową opłatą ale idziesz raz i robisz za jednym zamachem.