Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 paź 2012, 14:28

Użytkownik

Użytkownik

Witam,

Mam dziwne pytanie.
Wczoraj zdałem C.
Wypełniłem ten druk żeby zatrzymali papiery w WORDZIE bo chce robić E.
Dzisiaj jednak po zastanowieniu doszedłem do wniosku ,że lepiej byłoby mi zrobić KW przed przyczepami.
Więc pytam czy mogę teraz pójść do WORDU i odebrać ten druczek i powiedzieć ,że zmieniłem zdanie (w końcu nie bylo jakiegoś przepisu ,że nie mogę). Za egzamin na E i tak będę musiał zapłacić. Tylko prawo jażdy wydanie musze opłacić ponownie.(80 zł)
Jak nie mam teraz wbite ,że zdałem C to nie mogę rozpocząć KW ?
Albo inaczej jak zdałem C i zrobie KW to obejmuje ona przyczepy ,które mógłbym zrobić np pózniej ?
Bo np teraz gdybym zaczął robić KW a C nie jest wbite i np poślizgnął bym się przy E to KW przepada?
W końcu prawka mi nie wydadzą dopóki nie zdam E.

Trochę pogmatwałem ,ale wiadomo o co chodzi.
W każdym razie albo zrobie teraz KW albo E bo tylko na jedno wystarczy mi kasy stąd moje wątpliwości.

Post Wysłano: 03 paź 2012, 15:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 20095645
Samochód: Ford Focus mk1 1.4 16V hatchback

Z tego co mi wiadomo to KW zostaje jeżeli zrobisz teraz.
Na E później już nie musisz robić KW 2 raz tak jak było z kursem na przewóz rzeczy... robisz raz i masz na ileś tam lat.

Jeżeli się mylę to Panowie z większym stażem niech mnie poprawią 8)

KW - 28.10.2014

Post Wysłano: 03 paź 2012, 16:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10729981
Samochód: Bmw

Witam.

Ja mam pytanie trochę inne, ale trochę związane z tematem, a mianowicie znajomy mi mówił, że teraz można razem zdawać prawo jazdy kat. c+e. Czy to prawda, że nie trzeba najpierw robić c, a potem e??

Post Wysłano: 03 paź 2012, 16:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
Albo inaczej jak zdałem C i zrobie KW to obejmuje ona przyczepy ,które mógłbym zrobić np pózniej ?
Bo np teraz gdybym zaczął robić KW a C nie jest wbite i np poślizgnął bym się przy E to KW przepada?
W końcu prawka mi nie wydadzą dopóki nie zdam E.
1. Obejmuje.
2. Nie przepada, ale jest niejasność ze szkoleniem praktycznym przy braku uprawnień, więc lepiej PJ wyrobić i mieć spokój, bo jak będzie przypał na kwalifikacji, albo ogarnięty i uparty policjant/inspektor, to wtedy właśnie mogą Ci kwalifikację unieważnić. To jest scenariusz ekstremalny, ale możliwy.
3. Wydadzą. Napisz wniosek do WORD, w którym są Twoje dokumenty, że prosisz o przesłanie dokumentów z egzaminu kategorii C do Twojego wydziału komunikacji celem nadania uprawnień.
Cytuj:
Ja mam pytanie trochę inne, ale trochę związane z tematem, a mianowicie znajomy mi mówił, że teraz można razem zdawać prawo jazdy kat. c+e. Czy to prawda, że nie trzeba najpierw robić c, a potem e??
Nieprawda. Nawet na logikę biorąc, to C jest ważniejsze, bo po pierwsze masz też egzamin z teorii i możesz pierwszy raz siedzieć w ciężarówce. A jak sobie wyobrażasz "zielonego", który porywa się od razu na ciężarówkę z przyczepą, nie mając nawet pojęcia o jeździe samą solówką?

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]