Cytuj:
Z tego co wiem to nowe przepisy mają być tylko w kat A, A1 i B a inne kat maja być takie jakie były a co do wieku z tym C i C+E to można zrobić C i C+E w wieku 18 lat i jak zrobi się te dwie kat to Jeśli nie masz 21 lat to robisz KW pełną (280 godzin) i możesz jeździć a po 21 roku życia KW przyśpieszoną (140 godzin) także to jest to co ja wiem a jaka jest prawda to nie wiem
"z tego co wiem...", "a jaka jest prawda to nie wiem".
Nie lepiej doczytać przepisy? I wtedy pisać jak jest faktycznie, a nie pisać domysły? Jak widać z tego co wiesz, to jest to nie za wiele (przynajmniej w tym temacie). Otóż przepisy nie zmienią się tylko w odniesieniu do kat A, A1 i B. 19.01.2013 wchodzi w życie ustawa o kierujących, która reguluje kwestie związane z kategoriami prawa jazdy, wymaganiami dla kandydatów na kierowców itp. I skąd ci się wzięło że C i C+E można będzie robić w wieku 18 lat a potem zrobić KW? W ramach ścisłości żeby zrobić prawo jazdy kat C po 19.01.2013 będziesz musiał mieć albo skończone 21 lat, albo zrobioną wcześniej KW pełną (280 godzin) i dopiero z tym papierem zostaniesz zakwalifikowany na egzamin.