Cytuj:
Witam kolego
Przeczytałem Twój post odnośnie czasu pracy a szczególnie sprawy dotyczącej odpoczynków tygodniowych.
Mam jedno pytanie:czy nie uważasz że jest różnica między cyt."....w ciągu dwóch kolejnych tygodni...." a
..."raz na dwa tygodnie...."????
Czekam na odpowiedz bo widzę że wiele kwestii przez Ciebie poruszonych ma sens i jest prawdą a nie teorie z tzw. uniwersytetu parkingowego
pozdrawiam
Jest różnica, chodzi o to że w tych dwóch tyg. musisz mieć przynajmniej 45h nawet jeśli wychodzi ona w dwóch tygodniach obok siebie to nie przeszkadza bo odpoczynek który przypada na dwa tygodnie możemy zaliczyć do jednego nie do obu, tłumaczone wyżej. No bo 45h musi być!
Przyjmijmy że masz wolne (jakiś długi weekend) i twoja pauza trwała ponad 100h np. od piątku do wtorku. To i tak odpoczynek tygodniowy regularny możesz przypisać tylko do jednego tygodnia, no chyba że np. w niedziele w nocy przyjedziesz do samochodu i ruszysz dwa metry do przodu, w takim wypadku masz 45h w poprzednim tygodniu i robiąc pauze do wtorku masz również przypisaną do danego tygodnia ale to tylko taka moja teoria.
Jak to zrozumiesz to pojmiesz jak to możliwe bo można mieć pauzy 24h parę razy z rzędu a nawet (też kiedyś myślałem że może być z tym problem) można mieć 2 weekendy z rzędu 24h(skrócony odpoczynek tygodniowy). Również pozdrawiam.
Cytuj:
Cytuj:
kolego bułkowski szkoda że nie opisałeś tego wcześniej to po co ja płacił za cztery 9 wtygodniu i jeszcze parę innych rzeczy jak ty by to tak pięknie wyłożył / w miarę możliwości po czesku/ noo ja myślę że po takim odwolaniu to ja bym nie zbił z 4500/na nasze/ do 1200 ale jeszcze by mi dopłacili za szkody moralne i dniówkę w plecy . Wąskiej i mokrej dla ciebie
wydrukuj sobie post bułkowskiego i po kłopocie, a jak nie uwierzą to podaj im adres strony internetowej - że tu jest guru który może zrobić nawet sześć 9 w tygodniu.
Wąskiej i mokrej powiadasz, dzięki przyjacielu to będzie musiała być młoda kobieta
To teraz podajcie mi przepis który zabrania zrobienia mi 6 razy a nawet i więcej na upartego w tygodniu odpoczynku dziennego skróconego (pauzy 9h), aż nie mogę się doczekać i chyba nie powinno być z tym problemu bo pauzy 9h to przecież podstawy przepisów kierowcy, ale mamy przecież wujka google z nim znalezienie danego przepisu nie powinno zająć więcej jak minutę.
Ja jako mianowany guru i typek który minął się z powołaniem wyznaczam nagrodę dla tego który mi to wklei(nie musi już tłumaczyć), a jest do wygrania 0.5l wina z 1933r z dziurawym korkiem i światła dzienne LED do kosiarki.
Czekam...