Wydaje mi się że to Ty chcesz błysnąć, nie czytasz ze zrozumieniem i sam patrzysz ślepo w dodatku kreujesz jakąś dodatkową rzeczywistość. Nie masz pojęcia czym jest obiektywizm i niczym politycy tworzysz pewien oksymoron (wyj. sprzeczność) czyli tzw. "mój obiektywizm".
Taka mała rada - jeśli chcesz komuś dosrać, pokazać, że coś wiesz lepiej - sprawdź go. Poczytaj jego posty, dowiedz się więcej na jego temat. Najczęściej powtarzanym przeze mnie zdaniem na tym forum odkąd tu jestem jest - "nie ma ciężarówki idealnej". Tak owszem jestem fanem Mercedes-Benz tyle, że przeoczyłeś fakt, że chodzi głównie o auta osobowe w dodatku stare (powiedzmy od początku istnienia firmy, do modelu W124). Actrosem jeździłem i owszem (MPII) ponadto uważam go za dobre auto ale na pewno nie idealne.
Cytuj:
DAF będzie palił mniej paliwa niż ukochany Actros. Zrozumiałbyś także, że chociaż nowy pojazd z gwiazdką w logu jest naszpikowany elektroniką i wyznacza standardy luksusu, to właśnie DAF będzie się lepiej sprzedawać, będzie chwalony przez kierowców i co ważniejsze - będzie zapewne wygrywał z Actrosem testy ekonomiczności!
Poczytaj o ATE Dafa i wtedy pogadamy o spalaniu. Sprzedawał się będzie na pewno lepiej bo jest tańszy a to jest najważniejszy wyznacznik w obecnej sytuacji ekonomicznej.
Cytuj:
Fakt nie siedziałem w wymienionych ciężarówkach, ale widziałem film
Zdjęcia które w tym temacie wrzuciłem zrobiłem swoim telefonem więc widziałem go i "dotykałem", przejechałem Dafami trochę kilometrów więc mam prawo mieć swoje zdanie w tym temacie a Gesslerowa też wygląda dobrze w TVN'ie a naprawdę jest odpicowaną starą babą, do tego wulgarną i bezczelną a jej rewolucje to poprostu sprzątanie knajp i kilka trików.
Cytuj:
A co do uchwytów na napoje to napisz mi, czy w Actrosie są one dostosowane pod domowe kubki?
I jeśli uważasz, że taki element w kabinie jest wart śmiechu, to chyba Ty nie jeździłeś w transporcie w ogóle. Ja trochę kilometrów zrobiłem i wiem, że dobrze mieć uchwyt, gdzie można włożyć kubek z gorącym płynem by potem nie stękać że boli brzuch od picia napojów gazowanych.
Pisałeś "kupki" a mój syn już nie wali w pieluchy a córka dopiero będzie.
Jeśli chodzi o uchwyty na kubki to Actros MPII już takie miał, Volvo ma więc naprawdę ciężarówka roku dla Dafa za ten innowacyjny element kabiny
O wyższości kawy/herbaty nad gazowanymi napojami też chcesz podyskutować?
Cytuj:
Tak wiec takimi akcjami z cytatami to ty mnie rozśmieszyłeś.
Proszę bardzo i na zdrowie ale z drugiej strony sobie podziękuj bo Ciebie cytowałem
Tych wyrazów w nie ma w polskim języku.
Cytuj:
zripostowałeś, domniemam
Nie będę już bił piany ale jak już dostanę nowego Dafa to dam Ci znać