Samochód: Man 14-232
Witam
Mam takie pytanie odnośnie tego ogrzewania.Mam zamontowanie je pod siedzeniem pasażera,bez elektrycznego wyświetlacza(same pokrętło)I zmagam się z takim problem:Włączając ogrzewanie pokrętłem na każdą skale od 1 do 6.Po 40-45min się wyłącza i 20-15 minut przerwy.(Czyli nawali gorącym powietrzem wyłączy,ostygnie i się załącza)zastanawiam się czy to nie jest wina czujnika.Wyczytałem w instrukcji ze można zamontować go na kabinie aby można było płynie regulować tym pokrętłem temperaturę na taki czas ile potrzeba.Wyciągłem czujnik założyłem miedzy drzwiami i problem w tym ze wogule nie zapala.Byłem z tym problemem u znawcy ale on twierdzi ze tak ma być.Instrukcja mówi co innego.
Orientuje się ktoś w tym temacie?Nie chce wyrzuci kolejnych pieniędzy na być może nie potrzebny czujnik.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jaki czujnik, jakie pokrętło masz od ustawiania temperatury, może jakieś foty wstawisz.
Coś masz skopane z tym pokrętłem jak nastawisz na 6 to powinno cały czas grzać
Czujnik płomienia->http://ogrzewania.net.pl/images/baza/00055.jpgPokrętło od ustawiania temperatury.Na 6 jest to samo i bez jaj ale na 6 biegu to zdechnąć idzie w aucie temperatura nie do wytrzymania
Po pierwsze link nie działa
Po drugie o co ci w końcu chodzi że za gorąco jest czy że piec się wyłącza. Gdzie ten czujnik temperatury zamontowałeś między drzwi
Działa.Problem jest ze naje*** temperaturę ze zdechnąć idzie wyłączy się wymarznie wszytko i znowu.
Dałem tak im prowizorycznie na tyle ile kabelka starczyło
To co pokazujesz to czujnik płomienia lub przegrzania wyglądają podobnie który montuje się w samym piecu na palenisku anie gdzieś w kabinie przy drzwiach.
Jeśli nie możesz ustawić temperatury to masz uszkodzony moduł z pokrętłem, ewentualnie do tego modułu jest podłączony zewnętrzny czujnik temperatury
Bez tego czujnika piec nie będzie chodził bo nie "widzi" że pali się płomień w palenisku
Aaa zewnętrzny do pokrętła.A ten idiota znawca z Gliwic mówił o czujniku płomienia.
A możesz mi powiedzieć mniej więcej gdzie go znajdę wgl.takowego nie kojarzę
Po pierwsze co to za man, jeśli to fabryczna instalacja to zewnętrznego czujnika nie posiada. Jedyny czujnik temperatury powietrza w kabinie znajduje się w sterowniku z tym pokrętłem 1-6.
Jeśli nawet jest zewnętrzny czujnik prawdo podobnie na środku deski rozdzielczej między popielniczkami to i tak jest podłączony do tego modułu z pokrętłem
Do tego samochodu było dokupywane webasto osobno i montowanie w domu od podstaw.Natomiast całe podłączanie elektrykę w Gliwicach ale jestem pewien ze takowego czujnika nie ma,przynajmniej nie było w zestawie jak było kupowane
Zdjęcia nie mam ale to jest tak jak mówisz po lewej stronie popielniczki od strony pasażera.
Znalazłem ten czujnik.http://ogrzewania.net.pl/images/baza/00075.jpg
Da rade zamontować go samemu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość