Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 sty 2013, 19:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe

Pamiętam tylko, że mają tam swoje gniazdo, żadnych szczegółów nie znam ale myślę, że kurierka zawsze wygląda podobnie, niezależnie od barw na aucie czyli lekko nie ma, jest tu na forum sporo prawdziwych słów w tym temacie.

Post Wysłano: 07 sty 2013, 22:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Cytuj:
Eryk, ja Ci proponuję wydrukować sobie kilka(a nawet kilkadziesiąt) CV i poodwiedzać osobiście firmy, którymi jesteś zainteresowany. To jest najlepszy sposób(przynajmniej mi znalezienie pracy w ten sposób zajmuje do trzech dni). Tylko pojeździć trzeba cały dzień. Przygotuj sobie adresy firm, popatrz na mapę, złóż sobie sensowną trasę i do dzieła. Powodzenia(a przyda się, bo czasy ciężkie).
Nigdy tego nie robiłem, choć wiem że koleżanka dostała pracę w ten sposób. Również wydrukowała ok 30 CV i rozniosła po każdym sklepie odzieżowym w mieście typu BigStar 5 10 15 Lee itp. Fakt, zdobyła pracę.

Też o tym pomyślałem ale wydawało mi się to śmieszne. Może wynika to z tego że mój charakter ma tego typu cechę, iż nie lubię się narzucać na siłe. Trzeba się będzie z tego wyleczyć.

Post Wysłano: 08 sty 2013, 20:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Też o tym pomyślałem ale wydawało mi się to śmieszne. Może wynika to z tego że mój charakter ma tego typu cechę, iż nie lubię się narzucać na siłe.
Nie gadaj głupot. Jak byś szedł po raz dziesiąty do tej samej firmy - owszem, to jest już narzucanie się. Ale jeżeli idziesz po raz pierwszy, żeby tylko złożyć swoją ofertę, to nie ma w tym nic złego.
Poza tym, jak ktoś oddzwoni, to bardzo prawdopodobne jest to, że usłyszysz: "miło, że pomyślał Pan o naszej firmie i osobiście się pofatygował. Widać, że zależy Panu na tej pracy" :D

Post Wysłano: 12 sty 2013, 20:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Cytuj:
Eryk, ja Ci proponuję wydrukować sobie kilka(a nawet kilkadziesiąt) CV i poodwiedzać osobiście firmy, którymi jesteś zainteresowany. To jest najlepszy sposób(przynajmniej mi znalezienie pracy w ten sposób zajmuje do trzech dni). Tylko pojeździć trzeba cały dzień. Przygotuj sobie adresy firm, popatrz na mapę, złóż sobie sensowną trasę i do dzieła. Powodzenia(a przyda się, bo czasy ciężkie).
To jest jedyny niezawodny sposób.
Cv przez ochronę i maila to zawsze idzie do kosza.