Cytuj:
a jak myślisz dlaczego brakuje tylu kierowców??? dlaczego Niemiecki kierowca nawet ten mieszkający na terenie byłego DDR woli pracować u Holendra czy w Skandynawii niż u siebie??? bo tak bardzo nie lubi swojego kraju??? dla mnie odpowiedz jest bardzo prosta i robią to z takich samych powodów jak i Polacy uciekający z kraju za chlebem (osobiście szukałem pracy licząc na lepsze warunki niż w PL i max co znalazłem to 1,9te netto na BDFach po nocach,wiec dziękuje i pozostanę patriotą )
W kwestii zarobków zgadzam się z Tobą w 100%, takie stawki wynagrodzenia tu obowiązują.... z tym, że koszt miesięcznych opłat u mnie mieści się w granicach 600-700e ( najem, jedzonko, paliwo, telefony itd )
Jak wygląda to w tej chwili w polsce nie wiem... ale najemca za moje mieszkanie w 125tys mieście w PL przelewa mi 2460 zł ( czynsz, najem, net, tv ) , a gdzie do tego jedzenie, telefony, paliwo... ?
Jeśli chodzi o dużą liczbę ofert pracy u niemca.... to idąc tym tokiem można by przyjąć, że skoro w polsce jest ich duuuużo mniej to dlatego, że są świetne warunki pracy i zarobki... i polacy siedzą na dupie u siebie.