Witam mam problem z parującymi szybami w scanii R.Filtr ogrzewania zmieniam dość często (teraz nówka),płyn z układu chłodzenia nie ubywa ,gdzie może być przyczyna tego stanu.
Jeśli filtr kabinowy masz nowy to możesz jeszcze zrobić np.''ozonowanie'' czyli taką dezynfekcje układu nadmuchu, usuwa pleśń i takie tam, różne są sposoby.
Może przyciął się mechanizm od wewnętrznego obiegu, i został na zamknietym. Przełącz kilka razy na włączonym zapłonie, posłuchaj czy coś się rusza, czy słychać taki "inny" szum z nawiewów.
Przede wszystkim usuń wilgoć z kabiny. Mokre dywaniki, buty, rękawice. Sprawdź czy nie ma grzyba w układzie, filtrach. Po wszystkim możesz jeszcze zastosować preparat zapobiegający osiadaniu pary wodnej na szybach.
Na zamkniętym na pewno nie chodzi bo to już sprawdzałem,a w kabinie mam raczej sucho ,dywaniki gumowe są czyste bo jeżdżę bez butów.Skąd bierze się ta para na szybach nie mam już zielonego pojęcia.A co do tego preparatu to nigdy nie stosowałem i było dobrze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 40 gości