Cytuj:
zadam sobie trud i skopiuję "wykres" i pokażę inspektorom lub napiszę prośbę o potwierdzenie zazanaczjąc, że to twoje "nowe prawo"
No i ? Zadałeś sobie ten trud zrozumienia?
Cytuj:
stosowanie wybiórczo przepsiów z rozporządzenia nie prowadzi do niczego, a na pewno nie służy zrozumieniu przepisów.
visitor popełnia podstawowy błąd i nie stosuje art 8 pkt. 9 o treści.
9. Tygodniowy okres odpoczynku, który przypada na dwa
tygodnie można zaliczyć do dowolnego z nich, ale nie obu.
No właśnie stosuje, nawet 2x
Cytuj:
pierwszy tydzień z wykresu i przypadającą do niego pauzę zaliczył z tygodnia poprzedzającego - zgoda można tak zrobić, ale pauzy po trzecim tygodniu zaliczył do trzeciego tygodnia z wykresu, ale już tej właśnie pauzy nie może zaliczyc do tygodnia nastepnego.
Tutaj są te dwa razy.
Jak to :
Cytuj:
pauzy po trzecim tygodniu zaliczył do trzeciego tygodnia z wykresu
Gdzie ty tam widzisz "pauze" PO trzecim tygodniu ?
Ja widzę ( to na pomarańczowo - przekreślone ) że zaczyna się ta " pauza " w trzecim tygodniu i zgodnie z Art 8 pkt 9 zaliczam ją do tygodnia mijającego.
Cytuj:
w przedstawionym wykresie zaznaczył że ma oddane godziny itd... zgoda.
problem powstaje w chwili gdy po trzecim tygodniu zaczyna jazdę na kolejne dni i okazuje się że nie ma pauzy zgodnie z zapisem art 8 pkt.6 o treści:
"W ciągu dwóch kolejnych tygodni kierowca wykorzystuje co najmniej:
— dwa regularne tygodniowe okresy odpoczynku, lub
— jeden regularny tygodniowy okres odpoczynku i jeden
skrócony tygodniowy okres odpoczynku trwający co
najmniej 24 godziny"
Będzie to pierwszy przypadek w historii motoryzacji, gdzie kierowca zostanie ukarany za to co będzie, a nie za to co było.
Cytuj:
już o tym kiedyś w tym temacie pisałem, ale widać nie trafiło właściwie i dlatego prosiłem o wyrysowanie kolejnych tygodni ( wtedy było by widać).
Prosić możesz. Nawet w kościele o szczyptę tego co ma " homo sapiens"
Od początku dyskusja tyczy czy można zrobić dwa ( lub więcej ) odpoczynki tygodniowe skrócone z rzędu.
Udowodniłem że można, a ty chcesz wiedzieć co będzie w przyszłym tygodniu, a później co za miesiąc , albo co za rok. Najlepiej na rysunku.
Ogarnij się trolu.