Samochód: MAN TG410A
Witam, Panowie jestem młodym kierowca w firmie rodzinnej który zajmuje się zaświadczeniami i ogólnie transportem. Moje pytanie,dotyczy zaświadczenia AETR, np. kierowca który nie jeździł od października 2012 do teraz ma mieć oświadczenie cofnięte o 28 dni od dziś, czy może od ostatniej tarczki, czy poprostu zamknąć rok 2012 od października do 31 grudnia, i od 1 stycznia do dziś wypisać czas wolny? i co najlepiej zaznaczać w oświadczeniu, pkt. 18 że wykonywał inną pracę, czy inne pkt. I ostatnie pytanie, jeśli np. kierowca wykonywał inną pracę niż jazda , np. remonty, obsługa maszyn bud. to musze mu dać inna praca? i czy musze ot jakoś dokumentować? wiem że dużo pytań, ale bardzo proszę o pomoc starszych kolegów. Pozdrawiam
inspekcje czy tez policje interesuje co kierowca robil od ostatniej tarczki na ktorej jezdzil czyli najlepiej od ostatniej tarczki np 12.12.2012 koniec jazdy 16:50 do dnia kiedy wziada i rozpoczyna jazde np 21.02.2013 8:30
2 - jesli zaznaczysz wykonywal inna parce niz prowadzenie pojazdu to policja czy tezi nspektor powiedza ze kierowca nie mial czasu wolnego i pracowal ciagle i wsiadl w samochod bez pauzy 9 godzinne . tak mi powiedzieli teraz w poniedzialek przy kontroli i mandat za kazde oswiadczenie 300zl
jesli kierowca wykonywal inna prace tak jak napisales remonty itp to powinienes wystawic dokument potwierdzajacy ze ten kierowca pracowal np 8g w ciagu dnia i pozniej mial wolne wtedy punkt 18. wykonywal inna prace niz oprowadzenie pojazdu bedzie poprawnie zaznaczony.
Witam podłącze się pod temat.
Więc przez cały tydzień prowadziłem pojazd specjalny-wyłączony z zakresu AETR i moje pytanie brzmi czy:
-potrzebuje zaświadczenie za każdy dzień z koleji(poniedziałek,wtorek itp.)że od godz.8.00 do 16.00 prowadziłem pojazd zwolniony z AETR
-czy moge mieć zaświadczenie ,że od poniedziałku 8.00 do piątku 16.00 prowadziłem pojazd zwolniony z AETR.
Moim zdaniem potrzebuje za każdy dzień ale zdaniem szefa, że nie. Jakby mógł ktoś podpowiedzieć był bym wdzięczny.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 31 gości