Cytuj:
Dzięki. Interesuje mnie czy np warto z komunikacji miejskiej przesiąść się na autokary? Jakie plusy i minusy?
Dokładnie tak jak pisze wolfzan ciężko powiedzieć rób tak czy tak. Miejska będzie lepsza a autokary będą lipne.
Ja na swoim przykładzie powiem Ci, że nie wyobrażam abym mógł np. pracować w komunikacji miejskiej, po prostu gdybym musiał to bym chyba wolał w ogóle nie zajmować się pracą w zakresie kat.D. Ale ja mam jeszcze inne myślenie takie dziecinne trochę, poza tym nie mam drugiej połówki gdyby była zupełnie inaczej bym definiował to wszystko, tak myślę przynajmniej.
Co do minusów pracy na autokarach to właśnie brak harmonogramu pracy w przeciągu jednego dnia możesz się dowiedzieć, że jedziesz tu czy tam by później w autokarze dowiedzieć się, że jednak jedziesz gdzieś w inne miejsce całkiem. Lub niby jedziesz na 4 dni a tu wracasz po 10 dniach, bierzesz 3 koszule a potrzebne 8. Lecz mi to nie przeszkadza na pewno gdybym miał dziewczynę i miał z nią coś zaplanowane a tu w ostatniej chwili telefon, że jutro jedziesz i jak widzisz w telefonie Kontakt Dyspozytor od razu taki stres co ze mną będzie.
Poza tym jak pisał wolfzan w firmach tego typu większość przejazdów to przejazdy nocne co jest dość ciężkie i nie do końca przyjemne. Szczególnie nad ranem gdy zostaje godzina Twojej zmiany a pada deszcz.
Zarobki jak zarobki nie jest źle jednak nie można powiedzieć że są adekwatne do odpowiedzialności jaką się ma mam tu na myśli ludzi a także sprzęt jaki prowadzimy.
Ja nie narzekam lubię swoją pracę i to bardzo. Dla mnie minusy są rekompensowane przez plusy, których dostrzegam w sumie więcej.
A więc Białe Koszule do zobaczenia na drogach Polski i Europy!