Ojej chłopaki dobijacie mnie teraz tym co piszecie. Tylko kolega "kwiatula" potrafił napisać mi konkretnie przykład stawek rynkowych na chłodnie do 3,5t (kontener). Mowa o 40-45 eurocentów.
Napisałem w moim pierwszym poście, że wiem że na stawkę składa się wiele zmiennych (tj. ZUS, ubezpieczenia, paliwo, opłaty drogowe, eksploatacja pojazdu, ryzyko, itp.) chodziło, mi tylko o to abyście podali mi stawki "rynkowe" na tego typu auto, które jeździ do niemiec.
Firmę prowadzę już 8 m-cy, mój kontrahent zaproponował mi abym jeździł do niemiec. Stworzyłem ten wątek, aby dowiedzieć się jak to wyglada cenowo na rynku aby nie powiedzieć kontrahentowi kosmicznej stawki, która go odstraszy. A na pewno on się orientuje za ile takie auta jeżdżą.
Kłaliti: to co piszesz to już wogóle inna bajka, bo leki się wozi specjalnymi autami, które wożą je w temp. kontrolowanej. te auta są specjalnie dostosowane do tego typu przewozu. Ja cały czas piszę o kontenerze z agregatem, a nie o takim pojeździe jak Ty napisałeś.
pozdro i mam nadzieje, że teraz mnie zrozumieliście o co mi chodziło