Mam takie pytanie dotyczące ograniczenia ograniczenia na moście na wlocie/wylocie z Jeleniej Góry.Wydaje mi się że takiego znaku jaki tam jest to chyba nie ma w kodeksie. Jak tam jest z egzekwowaniem tego zakazu przez lokalną policję ?
W sumie dziwny ten znak.
Jako, że nie ma na nim symbolu ciężarówki to mogłoby się też dotyczyć to autobusów. Tylko który autobus waży ponad 30t?
Osobiście ja bym to zignorował - nie ma takiego znaku w kodeksie (chodzi o to D.M.C.) więc śmiało waliłbym pod zakaz czy na pusto, czy z rzeczywistą w granicach 28 ton. Zasłaniałbym się kodeksem w razie czego. Kodeks wyraźnie określa jakie znaki obowiązują, a zarządca drogi ma obowiązek ich używać. Z kolei kierowca ma obowiązek się do nich stosować.
To tak, jak w Mińsku Mazowieckim i pod galerią handlową znak B-36 i napisane "Dotyczy T.I.R". W takim wypadku na parking mogę wjechać pojazdem członowym (c+n) i zatrzymać się tam?
Zdarza mi się jeździć przez Jelenią jak wracam z Czech przez Jakuszyce. Udaje że tego znaku nie ma i jadę normalnie.
Już na wlocie od południa do Jeleniej są jakieś pseudo znaki o ograniczeniu ale też z takimi doklejkami. Jawna kpina.
Samochód: orange i grafitowy
wyślij ten znak do kancelarii premiera - teraz podobno robią przegląd znaków drogowych także tych debilnie poustawianych.(choć nie wiem czy to nie nowak robi ten przegląd)
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
W Szczecinie jest (był?) zakaz dla 30t, nie zwracałem na niego uwagi, bo i tak miałem zezwolenie, dlatego nie pamiętam. Mówię o autostradzie Poznańskiej. Jeden most był 20t, a następny 30t.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 2 gości