Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 mar 2013, 19:15

Użytkownik

Użytkownik

Witam.
Wiece może gdzie biorą bez doświadczenia na C+E w Radomiu. Jedyna firma która podjęła się przyjęcia młodego był PKS Ratrans (1000zł za 5/1 przerzuty) przez 3 miesiące, zostawiłem u nich papiery i maja się odezwać kiedy nauczyciel/szofer przyjedzie z trasy. Byłem chyba we wszystkich firmach większych które znalazłem w panoramie firm i klapa wszędzie chcą z doświadczeniem. Dodam że nie mam znajomości.

P.S Do administracji. Czy dobrym pomysłem było by stworzenie tematów w których wypisywano by firmy które przyjmują bez doświadczenia młodych.

Post Wysłano: 05 mar 2013, 20:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

Masz na myśli coś w formie spisu firm z działu ''Firmy transportowe'' z podziałem na województwa etc? Póki co nie jestem do tego w pełni przekonany, chciałbym poczekać na opinie reszty moderatorów i Administratora + użytkowników.

Post Wysłano: 05 mar 2013, 20:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R420

1000 zł za 5/1 :shock: :shock: :shock: Masz świadomośc, że dołożysz do interesu? Po 3 miesiącach mogą zatrudnić kolejnego pracownika, który będzie jeździł za 1000. Nie jesteś studentem, żeby na bezpłatnym stażu pracować (to też pozostawie bez komentarza)

Post Wysłano: 05 mar 2013, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Narazie BMW

Pytałeś u Stępnia?Moją podwójne obsady,może wezmą na przyuczenie.Spytaj w Power Spedition,u nich może być jakiś wyjazd w podwójnej tylko że na kasę poczekasz.Ogólnie raczej nikt Ci nie da zestawu bez doświadczenia,proponuje szukać 2jek.

Post Wysłano: 05 mar 2013, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: R410

Po pierwsze nie oczekuj cudów na początek.Polecam popytać w okolicach Wierzbicy i Skaryszewa.Patrex,Nogaj,Chełmińscy i sporo innych którzy latają z cementowozami.Polecam pojeździć po tamtejszych wsiach,tam wielu wielu ma jakieś auta ;) Do tego dołożę Emar Mariusz Wójcicki w Skaryszewie albo jego teść Oleksiewicz w Odechowie.Robota po kraju,cementowozy,patelnie,balkony,złomiary itp.Mówię od razu że cudów nie zarobisz ale doświadczenia złapiesz zarówno w prowadzeniu pojazdu jak i w obchodzeniu się z szefem ;)

P.S zapomniałbym,możesz zapytać jeszcze u Hernika z Woli Kaszewskiej k.Przytyka,bazę ma w Milejowicach koło pałacyku,Zapytaj ewentualnie U Jakubiaka z Kaszowa,wozi na własne potrzeby Nawozy po kraju.Jest jeszcze jedna firma Ex-pol w Głowaczowie,latają z silosami na zachód.Jeśli coś mi się przypomni to dopiszę,ewentualnie pisz na PW.

Post Wysłano: 06 mar 2013, 0:18

Użytkownik

Użytkownik

Jeśli chodzi o Ratrans to wiem że bym dołożył do interesu ale jak bym nic innego nie znalazł to bym tam poszedł. Jutro próbuje objeździć chociaż cześć tych firm które dostałem. Odezwę się później.

Post Wysłano: 06 mar 2013, 8:52

Użytkownik

Użytkownik

Ratrans to naprawdę ostatnia deska Ratunku.Jedyna zaleta jest taka że biorą bez doświadczenia,ale jakim kosztem...Pojeździsz z jednym,jak się spodobasz,dostaniesz starego XFa i pójdziesz na przeżuty na dziki zachód.Francja,Włochy,Anglia,Hiszpania....,ewentualnie głęboka Turcja bo tam też latają.Zresztą popatrz przez płot z chodnika przy bramie.Coraz więcej osobówek na Ukraińskich numerach tam stoi a to dobrze nie świadczy o firmie....,zresztą Twój wybór.Poczytaj w temacie o Ratransie,tam wypowiadał się ktoś kto bez doświadczenia poszedł....

Post Wysłano: 06 mar 2013, 9:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jakiś tam Tyr...

Stępnia odradzam... Po 4 tygodniach na podwójnej dostaniesz najniższą krajową... Dopiero jak skończy się przyuczenie ( może być 2 a może być i 4 miechy) dostaniesz własny zestaw i nieco większy zarobek. Jak chcesz to przejedź się do man transu czyli ch&b. Mają patelki i beczki. Głównie premiumki II i volva chińczyki. Rotacja mała więc chyba jeśli chodzi o zarobek to nie jest źle skoro w ciągu ostatnich 2 lat widzę te same mordki za kierownicą... ;)

Post Wysłano: 06 mar 2013, 19:41

Użytkownik

Użytkownik

Co do CHB to Volva chińczyki jeżdżą pod cementonaczepami i należą do Sławka. A Premium jeżdżą głównie pod patelniami choć ma też dwie plandeki i one należą do syna Sławka. Co do zarobków pod cementonaczepami to płatne jest od frachtu. Ja tam dostałem się bez doświadczenia ale wtedy akurat był jeszcze daf w leasingu którego dostałem na stan po tygodniu przyuczenia. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej pisz na priv

Post Wysłano: 09 mar 2013, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

Jeśli chcesz coś dokładniej o Stępniu, to pisz na PW.

Post Wysłano: 09 mar 2013, 17:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2178311

Kolego ja ci moge polecic Makowskiego z parznic jest ich 2 tam wiem ze ten i ten szuka kierowcy patrex tez cie napewno przyjmie, stepien, emar skaryszew, na patelnie do pomarancza, nogaj, jak cos to pisz na pw to ci podam pare firm i dokładny adresy bo znam bardzo duzo firm z okolicy

Post Wysłano: 16 lip 2013, 12:19

Użytkownik

Użytkownik

W tych firmach wymienionych przez Was,jak wygląda sprawa czasem jazdy czy są przegięcia czy raczej zgodnie z tacho?Zawodowo jeżdżę ''szklarnią'' :D ,ale zamierzam przesiąść się na zestaw i tak rozglądam się i przeglądam opinie o firmach z woj.świętokrzyskiego i mazowieckiego.Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 16 lip 2013, 23:31 przez Czarek81, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 16 lip 2013, 19:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W tych firmach wymienionych przez Was,jak wygląda sprawa czasem jazdy czy są przegięcia czy raczej zgodnie z tacho?
:D Ta sprawa wygląda wspaniale :D

Nie wiem jak reszta ale Emar to dobrze znana mi firma.Swego czasu wozili dużo kruszywa z Łagowa do Warszawy.Jeśli nie zrobiłeś dwóch kursów na dobę a na naczepie miałeś mniej niż 30ton to nie było po co się pokazywać na bazie. Z tego co ostatnio słyszałem płacone masz tylko to co wyjeździsz bez podstawy (wywrotki i patelnie) Jak temat wygląda w innych firmach wymienionych wyżej,tego nie wiem.Jeden kolega jeździ u Chełminskich z Beczką drugi u Nogaja 4osiowym Actrosem.Obaj od dłuższego czasu więc widocznie tragedii nie ma.

Post Wysłano: 19 lip 2013, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W tych firmach wymienionych przez Was,jak wygląda sprawa czasem jazdy czy są przegięcia czy raczej zgodnie z tacho?Zawodowo jeżdżę ''szklarnią'' :D ,ale zamierzam przesiąść się na zestaw i tak rozglądam się i przeglądam opinie o firmach z woj.świętokrzyskiego i mazowieckiego.Pozdrawiam
Jak byś tak dokładniej poczytał i poświęcił trochę czasu to większość informacji tu jest.
O Stępniu, Gębskim, Makowskim coś tam wiem jak cię zainteresuje to PW.

Post Wysłano: 22 lip 2013, 17:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chełmiński płacone od km, Nogaj od kursa. Strasznie ucina. Tacho wiadoma sprawa...

Post Wysłano: 22 lip 2013, 20:57

Użytkownik

Użytkownik

Ja proponowałbym jeszcze Trans-Mar Marek Sasin w Radomiu na Energetyków .Kilka tych samych twarzy mijam od niego od dłuższego czasu.Tyle że gość ma same lśniące nowością sprzęty,ciekawe czy młodego wpusci.

Post Wysłano: 22 lip 2013, 22:06

Użytkownik

Użytkownik

Panowie kiedyś dostać się do ZTE Radom sp. z o.o. to trzeba było strasznych pleców, a teraz co trochę ogłaszają się w gazetach czy internecie,że zatrudnią kierowców.Czyżby mało chętnych do tak prestiżowej firmy z tradycjami????

Post Wysłano: 23 lip 2013, 6:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Prestiż i tradycje się tam dawno skończyły...

Post Wysłano: 23 lip 2013, 19:16

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Prestiż i tradycje się tam dawno skończyły...
Dokładnie.Dziś wchodzi gość zza bramy i jeździ.Niestety pieniądze mimo że terminowe to jednak do największych nie należą.

Post Wysłano: 28 lip 2013, 13:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Chełmiński płacone od km, Nogaj od kursa. Strasznie ucina. Tacho wiadoma sprawa...
Chełmiński płaci od kursa - większość kierowców paliwo ma lane na kursa jeśłi powrót ma przez bazę. makowski z km, Stępień z km.