Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 mar 2013, 21:04

Użytkownik

Użytkownik

Witam

Mam pare pytan jako swierzak w kwesti transpotu:
1) czy sprowadzajac na tablicach zjazdowych niemieckich samochód do 7.5 DMC wyposarzony w tacho musze go uzywac?? samochód sprowadzany na osobe prywatna nie przedsiebiorce.
2) kilka lat temu zrobiłem kurs na przewóz rzeczy w tamty roku sie skonczyla waznosc czy teraz zamiast tego skoro juz tego nie mam musze zrobic kwalifikacje wstepna szkolenie okresowe czy jeszcze cos innego?
3) czy pozyczajac ciezarówke do 7,5 DMC chca przewozic swoje rzeczy jakie przepisy beda mnie obowiazywac?, czy kurs kwalifikacyjne bede musiał posiadac??

Post Wysłano: 09 mar 2013, 21:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: opel

Cytuj:
Witam

Mam pare pytan jako swierzak w kwesti transpotu:
1) czy sprowadzajac na tablicach zjazdowych niemieckich samochód do 7.5 DMC wyposarzony w tacho musze go uzywac?? samochód sprowadzany na osobe prywatna nie przedsiebiorce.
Nie
Cytuj:
2) kilka lat temu zrobiłem kurs na przewóz rzeczy w tamty roku sie skonczyla waznosc czy teraz zamiast tego skoro juz tego nie mam musze zrobic kwalifikacje wstepna szkolenie okresowe czy jeszcze cos innego?
Szkolenie okresowe
Cytuj:
3) czy pozyczajac ciezarówke do 7,5 DMC chca przewozic swoje rzeczy jakie przepisy beda mnie obowiazywac?, czy kurs kwalifikacyjne bede musiał posiadac??
To zależy od kogo pożyczasz.Jeśli od przedsiębiorcy, to obowiązują Cie wszystkie przepisy dotyczące transportu drogowego

Pliki przydatne dla kierowcy - do pobrania - link

Post Wysłano: 09 mar 2013, 21:17

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To zależy od kogo pożyczasz.Jeśli od przedsiębiorcy, to obowiązują Cie wszystkie przepisy dotyczące transportu drogowego[/quote]

a jezeli od osoby prywatnej ktora nie prowadzi jak narazie zadnej działalnosci?

Post Wysłano: 09 mar 2013, 21:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: opel

Ustawa o Transporcie Drogowym

Art3.

Pliki przydatne dla kierowcy - do pobrania - link

Post Wysłano: 09 mar 2013, 22:32

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ustawa o Transporcie Drogowym

Art3.
ok WIELKIE dzieki za info prosze moderatrora o usuniecie postu:)

Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 22:35 przez Lukassz, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co? Może ktoś będzie szukał tego samego, niech zostanie.

Post Wysłano: 14 kwie 2013, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: był

Witam
Właśnie się zalogowałem (nie znalazłem miejsca aby się przywitać wiec robię to tu )
Witam wszystkich mam nadzieje, że znajdę tu pomoc w sprawach jak do tej pory z innego świata :))
Chcę kupić samochód DMC 7,5T. Osoba prywatna, "użytek własny"
Mam kilka pytań:
-Kupując samochód (nie miałem wcześniej DMC 7,5T) mam prawo jazdy CE od 99r jakie muszę mieć dokumenty aby swobodnie nim wrócić do domu ?? Viatoll , tacho??
-Jak zarejestrowanego lepiej szukać (auto-laweta) specjalny czy ciężarowy z który będzie mniej "zachodu"
- Jeśli samochód będzie miał zaczep kulowy to czy mogę nim holować przyczepę o DMC 2500kg czy więcej ?

Dziękuje za pomoc !

p.s CDN

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]