Strona 6 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 817 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 mar 2013, 21:54

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Burak ze słomą w butach, mający we swoim słowniku jedynie wulgaryzmy, niestety ale tak postrzega kierowcę większość społeczeństwa, a tego typu materiały tego nie zmienią, wręcz przeciwnie utrwalą to zdanie.
Nic dodać, nic ująć - takie programy powinny społeczeństwo od takiego stereotypu odwodzić, a nie jeszcze bardziej w nim utwierdzać ...

Post Wysłano: 19 mar 2013, 22:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5718619
Samochód: Scania R560 6x4

Transport drewna w tym programie został tak lajtowo ukazany, że nawet go nie przypomina, MAN z przednim napędem jeżdżący po twardych drogach, niech wyślą go w konkretny teren i wtedy wszyscy zobaczą jak to jest, chociaż może nie, bo Panowie ze Śląska nie nadążą przeklinać :mrgreen: Poza tym nawet ujdzie :wink:

Post Wysłano: 19 mar 2013, 22:29

Użytkownik

Użytkownik

Akcja z powyrywanymi znakami, pilot powinien pozbyć się tych znaków czy to kierowca powinien trocha zjechać? Proszę o normalną odpowiedź, jestem zielony w tych sprawach a bardzo mnie to zaciekawiło kto zawinił i jak to powinno się odbywać.

Post Wysłano: 19 mar 2013, 22:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Akcja z powyrywanymi znakami, pilot powinien pozbyć się tych znaków czy to kierowca powinien trocha zjechać? Proszę o normalną odpowiedź, jestem zielony w tych sprawach a bardzo mnie to zaciekawiło kto zawinił i jak to powinno się odbywać.
To że jest pilot to nie zwalnia kierowcy z myślenia i zachowania szczególnej ostrożności. Było ciemno + zmęczenie kierowcy i wyszło mu jak wyszło. Na szczęście to tylko znak a nie np. inny samochód.

Post Wysłano: 20 mar 2013, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Miałem okazję zobaczyć ten pierwszy odcinek po zamieszczeniu go na you tube. I nie zmieniłem zdania od tego co napisałem we wcześniejszym poście. Po prostu w tym co pokazali nie ma nic naturalnego z zawodu kierowcy. Odniosę się do kilku elementów: Po pierwsze gwara osób występujących mi nie przeszkadza bo każda część Polski ma swoje dodatki jak np. Górale, Kaszubi itp. Za to w takim programie nie powinno pojawiać się tyle wulgaryzmów bo to świadczy o nich nie najlepiej. Co do przewozu drewna za mało było pokazane drogi w lesie za to nie udolne przekraczanie podwójnej ciągłej i blokowanie się między sobą aż za nad to i trąbienie na grzybiarki. Co do transportu ponad gabarytowego to ścinanie znaków drogowych to normalne na wąskich krajówkach. Za to ta kłótnia między pilotami, a kierowcami gabarytów zrobiona na potrzeby widza i ten alkohol to samo. Nie jestem jasnowidzem, ale nie wróżę długiego czasu na antenie temu programowi, chyba że ktoś pójdzie po rozum do głowy i pokarze rzeczywistość nie kolorowaną. Pozdrawiam Wilk 09 8) .

Post Wysłano: 20 mar 2013, 23:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie wiecie kiedy oni te odcinki nagrywali, lato 2012? Jak bardzo jest to do tyłu?

Post Wysłano: 21 mar 2013, 0:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Transport drewna to jakiś kabaret.

Post Wysłano: 21 mar 2013, 1:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie

auto z placu Trans ANNABERG

http://www.flickr.com/photos/92830716@N ... /lightbox/

może ten TAG na cele filmu powstał :D:D

Post Wysłano: 21 mar 2013, 9:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 24782554

Cytuj:
Nie wiecie kiedy oni te odcinki nagrywali, lato 2012? Jak bardzo jest to do tyłu?
Nagrywne było w lecie

Post Wysłano: 21 mar 2013, 11:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5123594
Samochód: Renault Master 150 dCi

Po wielu komentarzach postanowiłem obejrzeć to "cudo". Jak dla mnie kabaret, wszystko wyreżyserowane, masakrycznie sztuczne. Ktoś dał dobre porównanie do "Dlaczego Ja?" etc.

Post Wysłano: 21 mar 2013, 12:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Po serii Ice road truckers, gdzie każdy uślizg koła grozi zagładą życia na Ziemi tylko czekałem na pojawienie się podobnego "dramatu" w polskim wydaniu. No i oto jest. :)

Post Wysłano: 21 mar 2013, 13:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: LT,Vito

Tyle czekałem na program, 2 razy przegapiłem ... Może i dobrze. Jakoś nie rajcuje Mnie używanie słów na k jako przecinków, ogólnie w sumie nic ciekawego nie wiem jak się pracuje w lesie ale mi się wydaje że nawet nie pokazali 10 % pracy same ogólniki ale to przez krótki czas jednego odcinka. Z miłą chęcią Panów ze Scanii i Mana bym nie zobaczył w następnym odcinku Pyyter prawdziwy Polak :D Wbija do sklepu po ten "Nipel" klapeczki i czarne skarpetki ;)

Post Wysłano: 21 mar 2013, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Obejrzałem... Jestem zdegustowany i porażony tym co zobaczyłem. Myślałem, że będzie to skierowane bardziej w stronę tego co można zobaczyć chociażby u Krzyśka kdtruck'a... Wyszedł reżyserowany serial... Ten problem ze znakami chyba był jedynym jaki potrafili z siebie wydobyć na całej tej trasie, a o transporcie drewna dowiedziałem się tylko, że trzeba mieć zapasowe nyple, które są nietypowe :D za dużo wulgaryzmów, nie powiem bo mnie się to zdarza i to często, ale można się jednak powstrzymać i pracować nad kulturą słowa. Potwierdziły się moje obawy - redaktorzy nic nie wiedzący o tej pracy wyreżyserowali serial wzorowany na Ice Road Truckers - brakuje tylko Hugh Rowlanda...

Post Wysłano: 21 mar 2013, 21:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie

Ja tam czekam tylko kiedy do akcji wkroczy polska Lisa Kelly ;]

Post Wysłano: 21 mar 2013, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Będzie. Już w reklamie drugiego odcinka pokazywali jakąś panią kierowniczkę. :D
W którymś momencie nawet z jakąś częścią zamienną walczyła. :lol:

Post Wysłano: 21 mar 2013, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 105

Jak zobaczyłem zwiastun a potem poczytałem Wasze komentarze to stwierdziłem że faktycznie to będzie następna część pt. TRUDNE SPRAWY. Ogólnie szału ni ma ale jakiejś tragedii też nie ot taki program dla Kowalskiego przy boku Nowakowej po niedzielnym obiadku, dla kierowcy raczej nie jest to edukacyjne. Ale szczerze wolę takie coś niż słynne "na wahaczu" z Zeliem w roli głównej, śmiesznymi pytaniami do miśka i aligatora. Testami ciężarówek które zawsze są nowoczesne, ekologiczne, ładnie wyglądają, zapewniają wygodę dla kierowcy i rozwijają firmę. Co to za program jak trwa 30 min. a 28 min. to czyste reklamy???...
Co do przekleństw mi osobiście to nie przeszkadza, sam nieraz klnę co drugie słowo a jak jestem w pracy (czyli prawie cały tyg) to nawet częściej :mrgreen: ale gdy trzeba to potrafię się ogarnąć a TV to raczej takie miejsce.

Post Wysłano: 21 mar 2013, 22:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Pyyter rulez.

Post Wysłano: 22 mar 2013, 16:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2982986
Samochód: Veicolo Italiano

Mnie osobiście gwara Śląska nie przeszkadza. Odnosząc się do transportu ponadgabarytów to
fakt - nieco wyreżyserowane (w szczególności akcja z piwem). Transport drewna bardzo okrojony. Zobaczymy jak będą wyglądać następne odcinki. Przecież to dopiero pierwszy :)
Ogólnie rzecz biorąc taki program powinien być edukacyjny ale również dla osób nie związanych z branżą - takie jest moje zdanie. No i tą 1 godzinę zegarową mógłby trwać a nie 45 minut
( - 10 minut na reklamy)
Mnie się podobało, jestem ZA

Szeroko pojęty TRANSPORT - to część mojego życia

Post Wysłano: 22 mar 2013, 21:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Cytuj:
Po serii Ice road truckers, gdzie każdy uślizg koła grozi zagładą życia na Ziemi tylko czekałem na pojawienie się podobnego "dramatu" w polskim wydaniu. No i oto jest. :)
Z ust mi to wyjąłeś. Transport drewna bez zapadnięcia auta po osie, za to z dramatycznym szukaniem nypla do hydrauliki ;O A gabaryty?? Ten pan pilot strasznie irytujący był swym zachowaniem, nie wspominając już o jego słownictwie, które nawet mnie bardzo dobrze zaznajomionemu z łaciną obelżywą bardzo się nie podobały, a po drugie ,do telewizji można trochę chyba japę pochamować, A ta jego wypowiedź po tym wyrwaniu znaków, że "to trzeba K... zwolnić a nie z.... k... w ch...." czy jakoś tak to woła o pomstę do nieba.Z resztą, co ja tam wiem, może tak trzeba jak się gabaryty wozi. Akcja z piwem mistrzostwo!! Dramatyzmem dorównującym problemom alkoholowym Romana z "Na Wspólnej" Czepialiście się tej gwary, myślałem że przesadzacie, no ale jednak nie. Momentami trzeba się skupiać, żeby obczaić co oni tam przewijają w tych tekstach. Do ogólnopolskiego programu to mogli wziąść ludzi mówiących po polsku, nie w jakichś gwarach. Ogólnie program mocny średniak...

Post Wysłano: 22 mar 2013, 21:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Z ust mi to wyjąłeś. Transport drewna bez zapadnięcia auta po osie.
Już nie przesadzaj. Jak widać odcinek był robiony w lecie, gdzie nie widać deszczu, to gdzie Ci się tym autem ma zapaść?
Nawet jak jest mokro to nie znaczy, że wjeżdżając musisz się "zapaść po osie".

Strona 6 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 817 Następna