Mój sposób to napompowanie sprężarką powietrza tak żeby wcisnąć sprzęgło. Auto stoi pod warsztatem ,a ja mam zrobioną złączkę w przewodzie do wysprzęglika tak ,że pompuję tylko układ sprzęgła. Nawet przy -30 rozrusznik kręci jak przy -10 .Skrzynia biegów stawia bardzo duży opór ,stosowałem ten sposób w jelczach i renówce i zawsze pomaga bardziej niż inne patenty.
Samochód: star 200
witam ,Panowie czy możliwe jest zastosowanie grzałki cieczy chłodzącej w starze 200 mam to rozwiązanie w traktorze i super się sprawdza nawet przy minus 25 dziękuje za odpowiedz
witam ,Panowie czy możliwe jest zastosowanie grzałki cieczy chłodzącej w starze 200 mam to rozwiązanie w traktorze i super się sprawdza nawet przy minus 25 dziękuje za odpowiedz
Na przełomie lat 80 i 90 ojciec miał Stara 28 (Gruźlik) i miał zamontowaną grzałkę. Owszem, rano musiał "przeczytać" gazetę, ale większych problemów z rozruchem nie było.
GG: 0
Samochód: man
Witam.Ja mam zamontowaną grzałkę w układzie chłodzenia w manie m2000.Moc tego ustrojstwa 1000W.W tym roku dużych mrozów nie było ale troszkę wstecz przy -32 stopniach grzałka załączyła się ok.4 godzin przed odpaleniem i zapalił jak by było na plusie.Koszt grzałki ok 300zł średnica 50mm,kupiona na allegroszu.Trzeba zrobić małą dziurkę w termostacie żeby był obieg.Jeżeli ktoś trzyma auto pod domem polecam.Rewelacja.U mnie działa to 4 sezon i nic się z tym nie dzieje.Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości