Cytuj:
Cytuj:
Witam, czy oni przyjmują nadal kierowców bez doświadczenia ? Jeżeli by udało mi się mieć tam pracę, to dojazdy są na własny koszt? Zastanawiam się czy tam nie uderzyć, zapytaniem się o pracę.
Przyjmować przyjmują cały czas. Dojazdy są na własny koszt jedynie że jak jest większa grupka kierowców to jedziecie autem służbowym do domu. Zdarzy się też że zjeżdżasz ciężarówką to wszystko zależy gdzie mieszkasz. Powiem Ci na przykładzie mojego wujka zero doświadczenia prawo jazdy zrobione około 2miechy temu wraz z KW: jeśli jesteś bez doświadczenia jeździsz w podwójnej przez około 2miesiące na ''papieże'' [Świecie (Polska) - xxx (Niemcy)] jeśli się nadajesz otrzymujesz swojego troka i śmigasz. Zapewne chcesz wiedzieć jak wygląda sytuacja z płacą a więc: 2tyś z kawałkiem brutto co wychodzi Ci na rękę około 1800zł (jako uczeń!!!). Oczywiście musisz być na swojej działalności. Wychodzi coś koło za kilometr 11.5 eurocenta. Zadzwoń do SKAT-a i oni zapewne odrazu się z Tobą umówią na spotkanie w Gdańsku gdzie podpiszecie papiery itp. Czasami jest ładowane coś na Niemcy z południa Polski nie zawsze to jest papier ale przeważnie. Więc z 3-4 kółka na Gestapowo a później z 2-3 na Wyspę.
Ceni Ci się kolego, że sprzedajesz informacje ale:
1. "papieże" - figurki JPII się wozi czy już Ratzingera może?
2. "trok" - a do czego pasek potrzebny do jazdy? Ja zazwyczaj luzuję albo ściągam bo mnie ciśnie w bebzun.
3. 1800zł bo 0,115 Euro za kilometr - to znaczy, że się robi coś około 4000km miesięcznie? Słabo dość, tym bardziej, że w podwójnej i jeszcze działalność do tego trzeba założyć.
4. "Gestapowo" - gimbaza czy jak? Moderatorów proszę o usunięcie tego rasistowskiego określenia naszych zachodnich sąsiadów.