Znalazłam:
"bigman - 2013-01-27, 14:06
Z tego co wiem to nie przeszkadza. Po zrobieniu KW wyrobisz sobie nowe prawo jazdy z wbitym już kodem 95.
[ Dodano: 2013-01-27, 14:09 ]
Numer prawa jazdy podobno się nie zmienia, więc nie powinno być problemu, że wyrobisz nowe prawko po otrzymaniu już karty kierowcy."
"Potwierdzam to co napisał bigman, przy dopisywaniu kodu 95 do prawa jazdy jego numer nie ulegnie zmianie, a zatem Twoja karta kierowcy zachowa ważność.
Zwróć uwagę tylko na to, żeby podczas oczekiwania na wydanie karty kierowcy nie składać czasem wniosku o wymianę PJ (przykładowo w związku z dopisywaniem kodu 95), bo wtedy PWPW wykryje, że nowy dokument jest już u nich w systemie (inny niż kserokopia dokumentu, który załączyłeś do wniosku) i wstrzymają Ci wydanie karty kierowcy.
Po prostu zaczekaj, aż przyjdzie Ci karta kierowcy do domu i dopiero wtedy składaj wniosek o wymianę prawa jazdy, żeby uniknąć zbędnego zamieszania.
P.S. Teraz doczytałem, że dopiero zaczynasz robić KW, więc na spokojnie, odbierzesz sobie teraz kartę kierowcy, która będzie ważna na 5 lat, a po zdanym egzaminie z KW i otrzymaniu świadectwa kwalifikacji wymienisz sobie prawo jazdy i wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Ja robiłem wszystko właśnie w takiej kolejności jak Ty i mam wszystko w porządku w dokumentach
"
Źródło:
http://mlodytrucker.com/printview.php?t=438&start=30
Z tego wynika, że KW nie jest potrzebna do karty kierowcy - w sumie to nawet na wniosku nie ma nic na jej temat.
Chyba zadzwonię na infolinie w wolnym czasie
bo jak zaczęłam szperać w necie to różne dane są.