Cytuj:
...U mnie w miescie szkoły mają się dobrze, zmowa cenowa jest więc kandydaci nie mają za bardzo w czym wybierac
chyba źle według Ciebie dokonuje się wyboru.
ja kiedyś miałem wziąć udział w jakimś szkoleniu. nie interesowało mnie odbębnienie, ale rzeczywista nauka.
spotkałem się ze znajomym obeznanym w tym rynku i wybrałem polecaną przez niego firmę. była 20% droższa od innych, ale lepsza i dzisiaj nie żałuję.
więc jeżeli kursanci przed wybraniem szkoły jazdy kierują się ceną, bezstresowością, a nie biorą pod uwagę jakości, to taką mamy zdawalność.
kolega Łukasz wybrałby szkołę, gdzie instruktor nie wymaga, dla niego lepiej, wygodniej, ale na egzaminie już będzie trudniej, ale kto wybierając szkołę czy instruktora zawracałby sobie głowę takimi drobiazgami.
jeżeli za kurs wystarczy zapłacić 999zł, a we Wrocławiu bywają ceny 799zł, to proszę przyjąć do wiadomości, że przy tej cenie instruktor dostaje 8-10zł na godzinie na własnej działalności.
jeżeli gość chce się z tego utrzymać, a tak jest najczęściej musi zrobić 300h w miesiącu, co da mu po opłatach 1500zł.
więc dziennie pracuje 12h.
czego może nauczyć gość po 7-8 godzinie?
nawet jeżeli jest najlepszym fachowcem, co mało prawdopodobne żeby za taką kasę pracował, to po prostu nie będzie miał sił.
więc jeżeli ktoś wykupuje kurs prawa jazdy kat. B za 999zł lub mniej ma zagwarantowaną niską jakość.
we Wrocławiu w tej chwili jest drastyczny spadek kursantów kat. B, po części w pierwszych miesiącach tego roku przyczyną była zmiana formy egzaminów, ale teraz to minęło, a żadna ustawa nie zmieni tego, że młodych ludzi jest coraz mniej oraz tego, że ludzie nie mają kasy.