Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 maja 2013, 13:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

jest 1 egzamin na papierze tylko 30 pytań i wszystko. Ja już nie długo mam egzamin kuje pytania z e kierowca myślę że dam radę, ale mam i tak stracha :)

Post Wysłano: 26 maja 2013, 15:25

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: man tgl 12.240

Ja tak samo ucze sie z e kierowca ale nie wiem czy pytania beda takie same. Jesli tak to luz dam rade:-)

https://zapodaj.net/87245133f1509.jpg.html
https://zapodaj.net/4673c6e710981.jpg.html
https://zapodaj.net/d269733c2e5bf.jpg.html

Post Wysłano: 26 maja 2013, 16:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Cała poprzednia strona jest o tym, że zmieniono pytania w styczniu, a na e-kierowca ich nie zaktualizowano...
Ale czytam też, że w każdej szkole inaczej. :roll:

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 26 maja 2013, 18:02

Użytkownik

Użytkownik

Kurdę fajnie jak by pokazali jakich nowych pytań można się spodziewać. Ale jak czytałem na innych forach to pokazują się na egzaminach pytania z e kierowca. Ja mam jakoś 10 czerwca egzamin myślę, że będzie do przodu ;)

Post Wysłano: 26 maja 2013, 18:40

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: man tgl 12.240

To daj znac jakie byly pytania ja mam egzamin na poczatku lipca i robie w Loku

https://zapodaj.net/87245133f1509.jpg.html
https://zapodaj.net/4673c6e710981.jpg.html
https://zapodaj.net/d269733c2e5bf.jpg.html

Post Wysłano: 26 maja 2013, 19:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9460747
Samochód: SCANIA R620

Koledzy są nowe pytania podobno ... Podobno jest jakaś nowa utajniona baza pytań do których nikt nie ma dostępu . Zdawałem tydzień temu i było kilka nowych pytań których wcześniej nie widziałem ... Podobno zdawalność jest coraz gorsza ...

Post Wysłano: 28 maja 2013, 22:02

Użytkownik

Użytkownik

Co będzie to będzie ja tam sie uczę z e kierowca, KW robiłem w LOK-u i jeszcze mam książkę od nich i też ją czytam. Oby zdać za 1 hehe

Post Wysłano: 04 cze 2013, 16:59

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Audi A3

a czy ktoś by mógł mi powiedzieć gdzie wejść w tego e kierowce, żeby dojść do testów bo ja szukam na tej stronie i nie mogę odszukać, wiem, że to głupio brzmi, ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzic ja póki co robię na baza-wiedzy, ale na e kierowca też bym chciał bo tez mam egzamin jakoś za tydzień mniej więcej.

Post Wysłano: 04 cze 2013, 18:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

http://www.e-kierowca.pl/
Nie widzisz po prawej stronie ogromnych zakładek, wśród których jest ta z napisem TESTY?

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 05 cze 2013, 20:05

Użytkownik

Użytkownik

13 Czerwca mam egzamin zobaczymy jak to pójdzie heh

Post Wysłano: 07 cze 2013, 10:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5888848

Prosił bym o jakiś aktualny taryfikator kar, mandatów w transporcie. Z tego co wiem u nas dawali 3-4 pytania z taryfikatora. z góry dziękuje :wink:

Słowa śp. Dziadka kierowcy

Post Wysłano: 07 cze 2013, 11:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 502603
Samochód: Sam jesteś samochód.

Post Wysłano: 12 cze 2013, 21:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Wojtas na e-kierowca nie jest pełna baza pytań, mój instruktor mówił że to zmieniają co jakiś czas i dokładają nowe;) ja tam już KW za sobą miałem chyba 6 pytań nowych dość łatwych jedno z nich: Gdzie powinien zatrzymać się kierujący podczas kontroli? A jezdni B poboczu C tam gdzie wskaże policjant. Albo tam jedno o ubraniach było czy może pracownik odmówić założenia ubrania BHP na logikę brałem pytania i OK Powodzenia zdającym życzę i cierpliwości tym którzy zaczęli pełną :D

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 15 cze 2013, 8:17

Użytkownik

Użytkownik

Więc tak w czwartek egzamin miałem było nas 16 zdało 14 w tym ja. Pytania prawie takie jak z e kierowca tylko chyba były może 2 pytania inne ale wiadomo było o co chodzi. Egzamin nie był trudny wystarczy tylko nauczyć się pytań z e kierowca i np z strychalskiego i da się radę zdać. Powodzenia

Post Wysłano: 26 cze 2013, 22:49

Użytkownik

Użytkownik

Dziś zdane blok programowy kat D, z 16 osób 3 nie zdały - pytań z e-kierowca było z 15. Reszta pierwszy raz widziana na oczy, jednak nie zbyt trudna skoro zrobiłem tylko 1 błąd, a u tych którzy nie zaliczyli była to kwestia jednego błedu za dużo.

Pytania które zapamiętałem:
Cytuj:
z czego wynika wieksze spalanie oleju napędowego przy jezdzie z duzą prędkością przy wysokiej prędkości obrotowej silnika

a; z oporów ruchu
b; z powodu rozrzedzonego powietrza owiewającego pojazd
c; z powodu nadmiernej dawki paliwa

Jadąc autobusem pełnym ludzi i bagażu na drogę wyskakuje (cośtam) stwarzając niebezpieczeństwo w ruchu drogowym i bezpośrednie niebezpieczeństwo kierującego. Czy kierujący powinien hamować awaryjnie:

a; nie
b; tak
c; nie, takie hamowanie jest niebezpieczne dla pasażerów

Co to efekt sedatywny

a; senność
b; pobudzenie
c; nadmierny apetyt

czy kierujący w trakcie kontroli drogowej moze otrzymac mandat lub kumulację mandatów w wysokości 3 tyś zł

a; tak
b; nie, w zadnym wypadku
c; w trakcie kontroli drogowej maksymalna wysokość kary to 1tyś zł

'zdjęcie jakiejś manetki z prawej strony kier - zaznaczone 5 poziomów swobody, znaczek prędkościomierza i guzik z boku' do czego słuzy to urządzenie

a; tylko uruchamiania tempomatu
b; uruchamiania retardera
c; uruchamiania wycieraczek przednich pojazdu

Na co powinien zwracac uwagę kierowca wykonując manewr skręcania 15 metrowym autobusem (zdjęcie 3 osiowego autobusu)

a; na zwis przedni
b; na zwis tylny
c; aby w trakcie wykonywania manewru nie wyłączył mu się kierunkowskaz

Post Wysłano: 27 cze 2013, 19:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2474690

Cytuj:
Dziś zdane blok programowy kat D, z 16 osób 3 nie zdały - pytań z e-kierowca było z 15. Reszta pierwszy raz widziana na oczy, jednak nie zbyt trudna skoro zrobiłem tylko 1 błąd, a u tych którzy nie zaliczyli była to kwestia jednego błedu za dużo.

Pytania które zapamiętałem:
Cytuj:
z czego wynika wieksze spalanie oleju napędowego przy jezdzie z duzą prędkością przy wysokiej prędkości obrotowej silnika

a; z oporów ruchu

Jadąc autobusem pełnym ludzi i bagażu na drogę wyskakuje (cośtam) stwarzając niebezpieczeństwo w ruchu drogowym i bezpośrednie niebezpieczeństwo kierującego. Czy kierujący powinien hamować awaryjnie:

a; nie
b; tak

Co to efekt sedatywny

a; senność
b; pobudzenie
c; nadmierny apetyt

czy kierujący w trakcie kontroli drogowej moze otrzymac mandat lub kumulację mandatów w wysokości 3 tyś zł

a; tak
b; nie, w zadnym wypadku

'zdjęcie jakiejś manetki z prawej strony kier - zaznaczone 5 poziomów swobody, znaczek prędkościomierza i guzik z boku' do czego słuzy to urządzenie

Na co powinien zwracac uwagę kierowca wykonując manewr skręcania 15 metrowym autobusem (zdjęcie 3 osiowego autobusu)

a; na zwis przedni
b; na zwis tylny
Jak możesz to odpowiedz na te pytania,bo nie jestem pewny co do niektórych.Dzięki.

Post Wysłano: 27 cze 2013, 21:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jak możesz to odpowiedz na te pytania,bo nie jestem pewny co do niektórych.Dzięki.
pasowało mi A i C, jednak stwierdziłem że opory ruchu są istotniejsze
a; z oporów ruchu

skoro coś grozi bezpośrednio mojemu życiu, to chyba oczywiste że będę hamował? :)
a; nie
b; tak

Co to efekt sedatywny
tu odpowiedź była w innym pytaniu, które dotyczyło leków na grypę i kierowania pojazdem - pasowała tam odpowiedź że powodują efekt sedatywny więc wywnioskowałem że to senność
a; senność
b; pobudzenie
c; nadmierny apetyt

maksymalna kumulacja to 2 tyś nagrody za nieprzepisową jazdę
a; tak
b; nie, w zadnym wypadku

na zdjęciu był znaczek tempomatu i jakiś regulator - tempomatu się chyba nie reguluje więc postawiłem że jest tam coś więcej niż odp. A, a znaczka wycieraczek w ogóle nie było więc C odpadło

tutaj raczej oczywista oczywistość :)
a; na zwis przedni
b; na zwis tylny

pozdrawiam

Post Wysłano: 27 cze 2013, 21:50

Użytkownik

Użytkownik

Dziękuje za odpowiedzi,ale z tym pytaniem odnośnie hamowania awaryjnego, to ja bym zaznaczył odpowiedź A, albo C-raczej C.Dlaczego? Ponieważ wyobraż sobie że pada deszcz albo jest po prostu śliska nawierznia,a TY hamujesz gwałtownie, i od razu jesteś w rowie albo albo do góry kołami(to raczej przy samochodzie osobowym),poprostu wpadasz w poślizg a wieziesz 50 osób albo i więcej.Więc ja na pewno bym nie zaznaczył odpowiedzi B-czyli hamowanie awaryjne,ale niech się wypowiedzą fachowcy ze stażem.Ktoś mi już to mówił że jeśli Ci nagle wyskoczy pod koła pies,lis,kot czy inne zwierze to nie rób gwałtownych ruchów kierownicą i nie hamuj gwałtownie,lepiej go przejedż niż sam masz stracić życie,a może pójdzie między kołami i przeżyje.

Post Wysłano: 27 cze 2013, 22:08

Użytkownik

Użytkownik

Również się nad tym zastanawiałem, jednak spójrz uważnie na pytanie - kluczowe zdanie - stwarza bezpośrednie niebezpieczeństwo dla kierującego.

Zgadzam się z opinią, że psa czy kota lepiej walnąć i nie ryzykować gwałtownych manewrów - jednak co innego strzelić w 5kg kota a co innego w 300kg dzika

Post Wysłano: 27 cze 2013, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

W pytaniu pisze-Jadąc autobusem pełnym ludzi i bagażu-ale nie pisze jaką prędkością i w jakich warunkach klimatycznych,ale załóżmy że pada deszcz i jedziemy 100km/h.To jak Ci wyskoczy(dla mnie wyskoczy to jest jakieś 5 do 10metrów przed autobusem) dzik 300kg,to i tak nie wyhamujesz i go potrącisz i uszkodzisz autobus tak czy siak.A gwałtownie hamując dodatkowo sam siebie i pasażerów narazisz na niebezpieczeństwo.Ja rozumiem że jak bym był w takiej sytuacji to człowiek instynktownie hamuje gwałtownie(awaryjnie),ale nie powinien tak robić.