Samochód: DAF
Witam, dafik którym jeżdżę nie ma klimy, namawiam szefa na zakup dachowej, ale za bardzo nie wiem na co dokładnie go namawiać, może wiecie o czymś dobrym za przyzwoite pieniądze? może ktoś ma namiar na jakieś używane ? a i jeszcze jedno pytanie - czy w lf jest filtr kabinowy i gdzie?
To samo mi chodzi po głowie. Z tego co patrzyłem ogólnie, nie są to tanie urządzenia. Jak z ich żywotnością, awaryjnością, kosztami obsługi i łatwością napraw? Opłaca się rozglądać za używanymi? Czy taka klimatyzacja postojowa sprawdzałaby się jako "zwykła" w trakcie jazdy?
A może lepiej spróbować doposażyć samochód w oryginalną klimatyzację?
PS: Nie wiem jak w LF, ale w Midlum (ten sam szkielet kabiny) jak podniesiesz atrapę to masz na środku wlot powietrza do wentylacji kabiny. Jak z kolei ten wlot rozkręcisz to jest tam taki wkład, który instrukcja zaleca okresowo czyścić.
I jeszcze kilka pierdół, potrzebuje vin auta z klimą i bez żeby dobrze sprawdzić co się różni.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Tylko się zastanawiam czy przy 5-7 letnim okresie używania samochodu nie lepiej zainwestować w postojówkę, a później ją ewentualnie przełożyć z samochodu na samochód. Nie wiem tylko jaką żywotność i awaryjność ma taka klima.
Kolego vin dafa ci nie sprawdzę, bynajmniej nie teraz.
Cytuj:
a później ją ewentualnie przełożyć z samochodu na samochód. Nie wiem tylko jaką żywotność i awaryjność ma taka klima.
Jak dobrze znajdziesz to całą kompletną klime kupisz taniej niż postojową. Midlum kabinę ma małą to wyrobi, ale Sebotrucker opisał że u niego w manie xxl cudów nie robi.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Niektóre postojówki mają takie zabezpieczenie że nie włączysz ich na odpalonym silniku
Jeżeli już naprawdę chcesz mieć chłodno to ja na Twoim miejscu spróbował bym poszukać kompletnej klimy do twojego auta wyjdzie taniej i na pewno zda egzamin
Autobusy (kabiny kierowców) chłodzą takimi przypominającymi wizualnie postojowe z ciężarówek. Ale nie wiem jakie są tego możliwości.
Ciężko porównać nawet cenę, bo skompletować całą klimatyzację nie będzie łatwo.
Samochód: DAF
ale skompletowanie całej i kompletnej klimy graniczy z cudem, a jej zamontowanie podejrzewam ze będzie się wiązało z dość sporym rozbebeszeniem wnętrza i konsoli a co za tym idzie duże koszty i strata kilku dni a na to szef nie pójdzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 32 gości