Cytuj:
W temacie Scanii R jest placz bo juz tyle lat ta sama bryla, z dafem podobnie.....
Macie calkiem nowe wozy, konstrukcyjnie zupelnie inne niz poprzednie modele i dalej lament.....
[...]
Każdy ma inny gust, dla kilku osób tutaj jest paskudne, dla mnie ta renowka jest świetna.
Jest takie stałe grono userów, którzy robią gnoj w tych tematach.
[...]
Łukasz, nie ma potrzeby się irytować. Dlaczego? Otóż:
1. Kierowca będzie oceniał samochód pod kątem prowadzenia się, przestrzeni mieszkalnej, ergonomii itp.
2. Właściciel firmy będzie patrzył na to, aby samochód zarabiał pieniądze a nie stał na serwisie, będzie kalkulował jaki zysk wypracuje. Będzie zastanawiał się, czy i po iluś tam latach sprzeda to auto z większą bądź mniejszą stratą.
3. Mechanik jest zainteresowany tym jak to auto będzie serwisowane - mam na myśli zainwestowanie w nowe narzędzia, przyrządy, dostęp do wszystkich podzespołów itp.
4. Prawo-fotelowiec będzie oceniał wygląd zewnętrzny, jak mu się siedzi na tym miejscu i wiele innych, pomniejszych spraw.
Nie ukrywam swojej niechęci do samochodów spod znaku Renault, podchodzę krytycznie, niekiedy wręcz z całkowitą awersją do tego, co wymyślają francuscy inżynierowie. Renówka zawsze będzie mi się kojarzyła z tandetą (od momentu kiedy zobaczyłem Magnum) plastikami, futurystycznym wzornictwem. Wiem, że jest grono osób, które nie podziela mojego zdania, ale mają takie prawo. Prawo do posiadania własnego zdania i wyrażania go publicznie.