Cytuj:
eśli byś przeczytał mój pierwszy post ze zrozumieniem to byś nie snuł jakiś dziwnych teorii.
Cytuj:
Zdaje sobie sprawę że jest to temat rzeka. Ale w ostatnim czasie spotkałem się z ciekawymi zachowaniami pracowników, szefów firm, szkoleniem o tej tematyce, oraz kilkoma wypowiedziami na forum
Właśnie czytałem go i to zachowanie pracowników i szefów nasuwa pewne teorie spiskowe
Cytuj:
Widać że jedni pracują w tym zawodzie bo chcą , a inni ze względu na to że nie było gdzie iść do pracy. Ja należę do tej pierwszej grupy i zawsze mam inne możliwości nie to co inni. Dla tego co poniektóre wypowiedzi bolą.
Prawda boli
bo prawdą jest, że kierowca jest pracownikiem fizycznym i nikim więcej. Jeśli obraziłem twoje wysokie ego króla szos, to przepraszam, nie chciałem na prawdę. Niemniej z definicji słownikowej robol z powołania, traktowany jest jednakowo jak robol z przymusu.
Cytuj:
Dokładnie pokaż mi gdzie są te wyrzuty, bo ja ich tu nie widzę
W moim odczuciu trochę poruszony tutaj jesteś i obrażony:
Cytuj:
Po drugie większość z Was chce walczyć o szacunek od innych po wypowiedzi cyt.' pracownik niskiej kategorii
Jeśli nie to wybacz, mój błąd.
Cytuj:
Tu się nie będę tłumaczył, bo tylko winni tak robią. A zakładał tematy, które są nie wygodne nadal będę, bo to wolny kraj.
Twój temat wcale niewygodny nie jest, jest po prostu złożony i wielowarstwowy. Wytłumacz czemu ten temat jest uznawany przez ciebie niewygodnym, bo nijak, tego nie mogę ogarnąć. Chciałeś znać zdanie innych, to już znasz.
Cytuj:
Nie wiedziałem że chcesz wzbudzać takie reakcje
to życzę ci szczęścia.
Nie wkładaj mi do ust czegoś, czego nie powiedziałem.
Cytuj:
Problem się robi gdy ktoś po twoim opuszczeniu biura musi włączyć klimatyzację lub otworzyć okna, a następnym razem z kwituje to odpowiednim stwierdzeniem lub zadzwoni do twojego szefa.
Moim?? Chyba się zagalopowałeś trochę w swoich przemyśleniach. To, że mam taki a nie inny pogląd na jakąś sprawę, nie znaczy, że od razu hołduję takim zwyczajom. Ja akurat kierowcą nie jestem, ale pracuję W CD i na prawdę dla mnie to jak kierowca wygląda jak przyjdzie z papierami nie ma żadnego znaczenia, ale np jak otworzy się drzwi i towar porozsuwany po naczepie, czy jeśli kierowca cofa pół godziny pod rampę już ma. Dla mnie liczy się jakość pracy kierowcy, a nie jego wygląd. Praca to nie kółko wzajemnej adoracji.
Cytuj:
Czyli według ciebie doświadczony kierowca powinien być pijakiem i złodziejem etc.
Wiedziałem że ten temat doprowadzi do nie potrzebnych wyjazdów personalnych w moją stronę, ale tak bywa i na pewno on nie zniknie. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia to proszę o komentarze w tym temacie.
Znów wkładasz mi w usta coś, czego w ogóle nie powiedziałem. Alkohol jest dla ludzi, kłótnie i gniew też. Także nie wiem czemu kierowcy nie mogą pić piwa lub się żreć między sobą. W każdym zawodzie tak jest, bo to po prostu ludzkie.