GG: 7799641
Witam. Panowie zakupiłem niedawno auto od pewnego człowieka, rocznik 2002. Chodzi o to, że silnik był wymieniany, ponieważ numery silnika nie zgadzają się z numerem który jest w karcie pojazdu. I tu moje pytanie czy zmiana ta powinna być gdzieś udokumentowana? Jak wiemy teraz nie ma obowiązku zgłaszania wymiany, ale czy dotyczy to tylko sytuacji gdy silnik nie jest numerowany i ani w karcie ani w dowodzie nie ma żadnych numerów?
_________________ "Mam do Ciebie malutenka prosbe, badz czlowiekiem laskawym tak i od czasu do czasu wcisnij prawy alt. "
Silnik to teraz część wymienna jak każda inna. W dowodzie nigdy nie ma jego numerów. Szkoda bo, nam sprzedawcom części numer, albo kod silnika przydałby się, bo ludzie zazwyczaj go nie znają.
GG: 7799641
Ok, wykreślić wykreślą, tylko że na silniku zostają numery. I w sytuacji gdy zechce go sprzedać, to ktoś może się czepiać że skoro silnik jest numerowany, to i w dokumentach gdzieś powinny być te numery.
_________________ "Mam do Ciebie malutenka prosbe, badz czlowiekiem laskawym tak i od czasu do czasu wcisnij prawy alt. "
Toż przecie tłumaczę Ci, że nikogo to nie interesuje, jaki masz silnik, pomijając ewentualną zmianę pojemności.
Ja na przykład mam błąd w dowodzie, iż mam silnik benzynowy mimo iż jest to diesel i już w 2008 roku diagnosta na stacji powiedział, że jego to nie interesuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości