chciałbym ze swojej strony dodać iż perfekcyjne zabezpieczenie to jeszcze nie wszystko podam na swoim przykładzie
otóż przekonałem się na własnej skórze, że myśleć trzeba w każdej chwili.....
Podczas załadunku oblewałem się zimnym potem bo wieźliśmy z kolegą dosyć drogi kominek z elementami ze szkła itp.
40 minut poświęciliśmy na zabezpieczeniu owej przesyłki na samochodzie, kominek ustawiony był na palecie obłożyliśmy go zdobytym we własnym zakresie styropianem i kartonami pospinaliśmy pasami podkładając pod spód gąbki, aby nie uszkodzić szyb ani innych elementów.
Dojechaliśmy do odbiorcy przesyłki bez problemu i w całości .....wjechałem paleciakiem w paletę i wyjechałem na windę (samochód solówka z windą).Kolega operował przełącznikami aby opuścić mnie z towarem na dół.
Niestety pomylił przełącznik i zamiast spokojnie zjechać w dół winda odchyliła się gwałtownie, a ja spadłem z kominkiem na glebę niestety tez jak dup*a wołowa wjechałem paleciakiem w paletę od strony szyby kominka a ten spadając niedosyć,że poobijany powgniatany to jeszcze uderzył w paleciaka szybą ,która pękła momentalnie......koszty były niemałe...pokrywaliśmy w części szkodę.
Także nauczyłem się na zawsze iż trzeba być czujnym i z trzeźwym umysłem do samego końca.
https://youtu.be/s5GwCxFeTlo