Cytuj:
Cytuj:
a coś na poparcie tego twierdzenia że UE coś nakazała, chodzi mi o konkretny zapis - jestes w stanie podac ?
Najprostrze rozwiązanie problemu "pytalnego" , to
Poczytaj sobie aktualne
Prawo O Ruchu Drogowym z poprawkami
Co do UE >>> taki paragraf jeszcze nie wszedł w użycie, ale jest rozpatrywany.
Tak się składa, że ani "nie aktualne" ani "aktualne" PRD z poprawkami nic na ten temat nie mówi
chyba, że jesteś w stanie podać stosowny zapis - to bardzo chętnie zapoznam się z takowymi
a jeśli idzie o "jakieś rozpatrywanie paragrafu" - to też możesz podać stosowny dokument - bo opowiadanie, że coś jest rozpatrywane - to albo podajemy projekt (najlepiej link) albo opowiadamy bajki szoferze:)
Cytuj:
źle się wyraziłem.
chodziło o dofinansowanie UE do projektów związanych z bezpieczeństwem ruchu drogowego gdzie wiele projektów zawierających ten element (lewoskret) ma zdecydowanie większą szansę na realizację.
takie pojekty były już realizowane i finansowane z pożyczek z EBI w piewszych latach XXI wieku.
Tak ?:) A ja myślalem, że lewoskręt zwany inaczej bezkolizyjnym funkcjonuje w PL, od minimum roku 2003
Pisząc to mam na mysli sygnalizator S-3 w lewo, a stosowne rozporzadzenie to:
Dz.U.2003.220.2181
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY1)
z dnia 3 lipca 2003 r.
w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach
oraz Rozporządzenie Ministrów Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych.
Pozdrawiam