Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 mar 2013, 19:20

Dzisiaj jadąc autobusem włączałem się do ruchu z przystanku. Odbyło się to z zachowaniem szczególnej ostrożności przy okazji nikt za mną nie musiał zwalniać i mnie wpuszczać. Po wyjechaniu z przystanku wyprzedził mnie jakiś debil i zaczął gwałtownie hamować co mnie zmusiło do tego samego, a autobus był pełen ludzi. Moje pytanie dotyczy tego czy gdybym miał kamerę, to mógłbym z nagraniem pójść na policję i starać się o ukaranie tego idioty?

Przypominam, że jego zachowanie było spowodowane tylko i wyłącznie tym, że autobus znalazł się przed nim. Po rozpędzeniu się utrzymuję taką samą prędkość jak inni użytkownicy drogi, a za 300m jest kolejny przystanek zatem jego zachowanie było co najmniej niezrozumiale.

Post Wysłano: 14 mar 2013, 20:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Mógł wyprzedzać w tym miejscu? Jeżeli nie to mandat dostanie za to wykroczenie, druga rzecz jest moim zdaniem bardziej problematyczna bo to zależy jak ta sytuacja wyglądała, twoim obowiązkiem jest zachowanie bezpiecznego odstępu od poprzedzającego pojazdu art 19 ustęp 3, i tutaj nawet jeżeli pojazd przed tobą nagle depnie w "heble" na 90% zostaniesz ukarany ty za niezachowanie bezpiecznego odstępu od poprzedzającego pojazdu.
Ale jak on ci wjechał przed maske i zachamował to może z tego Art 19 ustep 2 zostanie ukarany. Niewiem jak to wyglądało.

Post Wysłano: 15 mar 2013, 1:50

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dzisiaj jadąc autobusem włączałem się do ruchu z przystanku. Odbyło się to z zachowaniem szczególnej ostrożności przy okazji nikt za mną nie musiał zwalniać i mnie wpuszczać. Po wyjechaniu z przystanku wyprzedził mnie jakiś debil i zaczął gwałtownie hamować co mnie zmusiło do tego samego, a autobus był pełen ludzi. Moje pytanie dotyczy tego czy gdybym miał kamerę, to mógłbym z nagraniem pójść na policję i starać się o ukaranie tego idioty?

Przypominam, że jego zachowanie było spowodowane tylko i wyłącznie tym, że autobus znalazł się przed nim. Po rozpędzeniu się utrzymuję taką samą prędkość jak inni użytkownicy drogi, a za 300m jest kolejny przystanek zatem jego zachowanie było co najmniej niezrozumiale.
Szkoda że pusty nie byłeś bo normalnie za takie zachowanie to bym mu skasował cały tył i jeszcze bym wyszedł i skasował jego twarz.

A tak na poważnie jeżeli miałbyś nagranie to mógłbyś coś zdziałać ale tylko z oskarżenia prywantego do sądu ( 300zł bodajże ) bo wątpie żeby Policja się tym Twoim nagraniem zajęła. Oni mają fotoradary i to im wystarcza, po co więcej im roboty :)

Post Wysłano: 10 wrz 2013, 21:53

Użytkownik

Użytkownik

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]