Cytuj:
Cytuj:
Wybieram się pierwszy raz na psychotesty. Jakiego rodzaju pytania tam będą? Chociaż kilka przykładów poproszę
Na pewno zapytają Cię o ostatnie numery w Totolotka, o to, czy się moczysz w nocy, czy jadasz mięso w piątek oraz czy przeklinasz.
A tak na poważnie - chłopie, czy Ty nie rozumiesz, że te wszystkie badania są dla bezpieczeństwa Twojego jak i innych użytkowników drogi? To nie jest podstawówka/gimnazjum, gdzie się ściągało ile wlezie. Tu się ponosi konsekwencje swoich decyzji. Niestety, czasem są to bardzo bolesne konsekwencje.
I właśnie aby tych konsekwencji było jak najmniej, przechodzi się psychotesty.
Może zrobię OT, ale jak czytam Cię Jaster - bądź, co bądź jesteś moderatorem - to zastanawiam się czy przypadkiem nie powinieneś dostać bana
? Ale pewnie skończy się tak, że mądry moderator mnie zbanuje
??
Matii1 zadał pytanie, a Ty nawet nie rozumiesz o co gość pyta - żenada....
Matii spoko już Florence_ coś Ci napisał, a ja tylko dodam parę informacji...
Testy psychologiczne są różne - robiłem już wiele razy w różnych zakresach - nie tylko kierowcy cięzarówek i autobusów muszą to robić - ale wystarczy oczytać PRD, UOK, UOTD i wiadomo kto jeszcze psycho musi robić...
Napewno badaj (mnie zawsze badali) :
1. ciemnia - siedzisz 15 minut, potem podswietlają ciemnie i musisz "cos" zobaczyć
2. ciemnia - swiecą Ci w oczy, potem zas musisz "coś" zobaczyć
3. plansza z kolorowymi cyferkami - na daltonizm, może być też plansza w 3D i patrząc pod różnymi kątami masz "coś" tam zobaczyć
Sorrki za tekst typy "coś tam zobaczyć" - nie znam fachowego określenia (zreszta do niczego mi to nie potrzebne)
nastepnie idziesz na "papierkowe sprawy"
- rebusy, układanki graficzne, schematy, kółka, kwadraciki, rąby ---- jak na testach na IQ ---- wszystko do ogarnecia
inne ćwiaczenia - to wskazywanie i spisywanie liczb (cyfr) w ciągach --- też spoko
potem jeszcze kwestionariusz "samooceny" --- dostajesz pytania -- chyba 200 -- gdzie pytają Cię o rózne sprawy...
np. Czy żal Ci ryby złowionej na haczyk ?
Czy żal Ci gdy widzisz cierpiącego cżłowieka lub cierpiące zwierze
Czy na imprezie jesteś duszą o towarzystwa
Czy cżęsto się denerwujesz
banalne pytania.... które w różnych konfiguracjach i brzmieniu i sensie powtarzają się
wreście "maszyny" - relfeks, naciskanie przycisków po sygnale dzwiękowym lub swietnym -- różne konfiguracje
nastepnie wirujace tarcze z punktami - też trzeba coś tam ponaciskać
kolejne cwiczenia to przesuwanie i ustawianie w jednej lini pionowych "zapałek"
Generalnie wszystko do zrobienia na spoko, dla średniointeligentnego zdrowego człowieka