Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

nie wiem co to znaczy że ktoś jest zmuszony robić coś co jest dochodowe a nie przyjemne, bardzo, bardzo dużo ludzi pracuje za minimalną stawkę, i co by tam nie robili, ani to dla niech przyjemne, ani tym bardziej dochodowe, w dużej mierze gdzie zajadę to gęby powykrzywiane, że muszą robić i obrażeni na cały świat.

... wiesz dlaczego nasza piłka jest taka słaba? bo większość gra właśnie dla kasy, poczytaj wywiady choćby z prezes Warty Poznań. Messi czy CR7 grają po to aby być najlepszymi, a przy okazji mają z tego $ pokaźny. W zwykłej robicie działa to na podobnych zasadach.

Użytkownik

Użytkownik

Każdy jest inny i ma inne wymagania. Jednemu pasuje to, drugiemu tamto... Dlatego są odwieczne problemy z dogadywaniem się ludzi w pewnego rodzaju relacjach...

Nie wiesz co to znaczy, że ktoś jest zmuszony robić to co jest dochodowe a nie przyjemne?
OK. Jak nie masz co do garka włożyć, a dzieciom trzeba kupić książki na nowy rok szkolny, to zrobisz wszystko, żeby tą kasę zdobyć, bez względu czy to będzie bardzo przyjemne, czy nie będziesz tego lubił.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

No to brakuje kierowców zawodowych. A może być jeszcze gorzej bo coraz mniej ludzi podchodzi do egzaminów na PJ C,D,E.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Focus/SCANIA

Jeśli mało ludzi podchodzi do prawka C, C+E to dobrze bo doceni się w koncu kierowców, którzy są

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Podpisuje się obiema rękami. Mniejsza konkurencja oznacza lepszą pracę dla nas.
Prosty przykład z mojej firmy, która ma na rynku złą opinie/ w dużej mierze zasłużoną/ w tamtym roku obciążenia za przepał były nagminne. W tym roku stoi kilka aut pod płotem - obciążani odeszli, nowi nie przyszli. Właściciel lekko zmiękł, roboty się zrobiło więcej, dużego kontraktu nie dajemy rady swoimi autami obsłużyc i część kursów sprzedaje. W tym roku nie słyszałem żeby kogoś obciążył, nawet warsztat się wziął za szukanie przyczyn w samochodach, a nie stylu jazdy kierowcy.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

A u mnie w mieście kiedy nadszedł kryzys ludzie zaczęli wyprzedawać grajdoły. Niektórzy nawet z 20tu do 6ciu. Przyczyną był brak pracy na nie. Przy okazji, zostali tylko ci kierowcy, którzy robią robotę, nie za dużo dzwonią, i z którymi nie ma większych problemów.

Teraz, kiedy trochę roboty się ruszyło nikt na siłę nie kupuje żelastwa. Skupiamy się raczej na lepszej kasie, a kiedy na prawdę nie idzie obrobić wszystkiego, zaczyna się od dzwonienia po kierowcach, a nie od kupienia grajdoła.

Z mojego punktu widzenia, to tak jeden na 15 tu coś sobą reprezentuje, reszta jest jakaś spadnięta z kosmosu.

Co ciekawe, na tym forum czytam wypowiedzi kierowców, a to jeden sam interesuje się co się zepsuło w szefa wozie i dla czego, drugi w ramach samodoskonalenia twierdzi że 32l/100km na volvie PL - D - PL to trochę dużo i co by zrobić żeby mniej paliło. Inny znowu ma rozpiskę co, przy jakim przebiegu i w jakim wozie się skiepściło, i lubi se pykać 79km/h...
Generalnie, duża część z Was to bardzo wartościowi pracownicy. Takich ze świecą szukać. Szczerze mówię, trzeba iść do starego po podwyżkę, jeśli ma trochę rozumu to da, nie to niech się goni.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Cytuj:
A czyja to jest poniekąd wina? Urzędów Pracy. Te, w ramach walki z bezrobociem przekwalifikowują bezrobotnych, wysyłają na kursy P-J i przychodzą do tego zawodu ludzie z przypadku. Ludzie, którzy pojeżdżą 2, 3 miesiące, za stawki śmiechu warte (np. oferta pracy w tarnowskim U-P dla kierowcy z ADR, cysternami, uprawnieniami do napełniania/opróżniania za 1600 zł. brutto), wyjadą na zachód i tam zaczną pracować w jakimś innym zawodzie.

Dla Twojej informacji: W większości UP jest już tak, że nie masz czegoś takiego jak grupowe szkolenia na pj bo ktoś wpadł wreszcie na pomysł, że jak 20 osób zrobi samo C to z bezrobocia nie zniknie. Teraz musisz mieć uprawdopodobnienie zatrudnienia. Tak wiem, pic na wodę wg. większości. Dla mnie nie do końca, bo, żeby to zrobić trzeba mieć z reguły znajomości i dojście do firm gdzie ktoś takie coś podpisze. Owszem, zgadzam się, że jest pewna grupa ludzi, która robi te uprawnienia i tak potem nie idzie jeździć albo zmienia robotę. Jest też mnóstwo takich, którzy robią za własne pieniądze i tak potem z tego rezygnują.
Ja zrobiłem za pieniądze z UP kwalifikacje i kurs c+e nie do końca bo oblałem 1 egzamin a nie miałem pieniędzy na następy i zostałem na lodzie ale samo C miałem. [wycenzurowano] na mnie kupę kasy a jeździć i tak nie poszedłem bo C+E nie miałem. I to jest dla mnie absurd bo mi naprawdę zależało, narobili nadziei i zostawili. I to jest problem Polski, że zaczynają coś a nie kończą.
Dotacje z up dla niektórych to jedyna możliwość, żeby papiery za tyle pieniędzy zrobić bo sami nie mogą uzbierać. Dla mnie na pewno lepiej żeby pieniądze podatników były "marnowane" na bezrobotnych którzy taką pracę mogą zdobyć niż na posadki dla polityków itd.
Ja mieszkam w 40 tys. mieście i chodząc do UP kiedy otrzymałem kurs. Może raz czy dwa (a bywałem tam kilkanaście razy ze sprawami papierkowymi o różnych porach) czekałem w góra 2 osobowej kolejce do pokoju szkoleń. Absolutnie nikt nie był zainteresowany szkoleniami. Za to do pokojów po wypłatę świadczeń i zapisy na bezrobocie trzeba było czekać pół dnia. Więc z reguły te szkolenia dostają pierwsi lepsi bo kasę trzeba wydać a chętnych nie ma.
Myślisz, że po co się na bezrobociu siedzi ? W 90% tylko dla zdrowotnego bo każdy zapie*** na czarno.