Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 lis 2013, 16:21

Użytkownik

Użytkownik

Witam, mam pytania. 1.Jesli auto jest ladowanie w miejscu, w ktorym stoi od dnia poprzedniego ( nie ja robie zaladunek), to musze wlaczac tarczke na czas zaladunku? 2. Jesli jestem juz zaladowany i jade np. 2 godz. do miejsca rozladunku, to na jego czas moge wlaczyc pauze ( jesli nie ja rozladowuje auto)? Bardzo prosze o odpowiedz.

Post Wysłano: 06 lis 2013, 16:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL 12.250 tandem

Nie ważne czy stojąc pod rampą siedzisz w kabinie czy biegasz z paleciakiem... musisz mieć włączoną pracę

Post Wysłano: 06 lis 2013, 16:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie ważne czy stojąc pod rampą siedzisz w kabinie czy biegasz z paleciakiem... musisz mieć włączoną pracę
A co jesli w tym czasie pojde sobie np. na kawe, przeciez odpoczywam, a ktos inny robi zaladunek/rozladunek za mnie?

Post Wysłano: 06 lis 2013, 16:56

Cytuj:
Cytuj:
A co jesli w tym czasie pojde sobie np. na kawe, przeciez odpoczywam, a ktos inny robi zaladunek/rozladunek za mnie?
Wiesz ile będzie trwał załadunek/rozładunek? Nie sądzę.
Poza tym proponuję (jeśli nie wiesz) zaznajomić się ze znaczeniem słowa odpoczynek. A w tym konkretnym przypadku jesteś na dyżurze, gotowy w każdej chwili odjechać od rampy po załadunku/rozładunku.

Post Wysłano: 06 lis 2013, 18:28

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wiesz ile będzie trwał załadunek/rozładunek? Nie sądzę.
Poza tym proponuję (jeśli nie wiesz) zaznajomić się ze znaczeniem słowa odpoczynek. A w tym konkretnym przypadku jesteś na dyżurze, gotowy w każdej chwili odjechać od rampy po załadunku/rozładunku.
jeżeli kierowca może dysponować swobodnie swoim czasem to może włączyć odpoczynek - to tak w skrócie definicja.

naprawdę jak jest wiedzą wszyscy którzy jeżdżą i ci którzy kontrolują kierowców.
wszystko musi mieć ręce i nogi selektora wyboru trzeba używać i przepisów przestrzegać.

Post Wysłano: 07 lis 2013, 19:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 105

Jak jest każdy wie że to okazja do odwalenia pauzy i też tak się robi... Po drugie nikt nie może Cię za to ukarać jeśli nie złapie za rękę. No bo za co i jak? No chyba że jakoś inaczej udowodnią np. z kamer czy czegoś gdy np. chodzi o dochodzenie po wypadku.
Cytuj:

Nie musisz...Po co Ci młotki jak siedzisz w kabinie?

Cytuj:
Witam, mam pytania. 1.Jesli auto jest ladowanie w miejscu, w ktorym stoi od dnia poprzedniego ( nie ja robie zaladunek), to musze wlaczac tarczke na czas zaladunku? 2. Jesli jestem juz zaladowany i jade np. 2 godz. do miejsca rozladunku, to na jego czas moge wlaczyc pauze ( jesli nie ja rozladowuje auto)? Bardzo prosze o odpowiedz.
Ja nie widzę żadnego problemu zgodnie z prawem do odpierania odpoczynku 45min a nawet i dziennego np.11h. bbbaaa nawet tygodniowego 66h.

Pauza 45min
Przyjeżdżam i każą podstawić się pod rampę ale nic nie wiadomo kiedy i jak... ja mówię że idę na kawę, obiad czy nawet będę siedział w kabinie przez 45min a że ja uwielbiam siedzieć w kabinie 45min na fotelu bo tak i już więc pauza 45min jest legalnie, ja swobodnie dysponuję swoim czasem przez pełne 45min, w razie czego mogę powiedzieć że nie odjadę od rampy. Ale przecież można zrobić 15+30 więc 30 ja chciałem jednak zrobić gdzie indziej. Bo 15min, jadłem kanapkę a potem podjechałem na 30 min pod toitoi żeby zwrócić, da się da.

Pauza dobowa...
Przykład z życia jak woziłem elektronikę...
Miałem "swoją" rampę....(pewnie dlatego że czas napięty a czas to piniądz, no i pewnie żeby nie stać z takimi ładunkami po krzakach i pauzy kręcić ale i nie koniecznie) mogłem przyjechać nawet dzień wcześniej i pauzować się ile chcę.
Więc wstawiałam się, mogłem iść gdzie chce i kiedy chcę, siedzieć w kabinie spać, chlać i takie tam. Nawet jak już załadowali (mnie nie było przy załadunku) to mogłem dalej stać aż pauza wyjedzie albo jak zachce mi się jechać.
Raz jak były te upały na wakacjach wypiąłem się i pojechałem do aquaparku ciągnikiem 8)

Tak więc wszystko się da. Bo ja wiem że przez 11h nic nie muszę robić.

Post Wysłano: 07 lis 2013, 22:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Kolego jeśli jeździsz tylko po Polsce, to się nie stresuj. Jak potrzebujesz pauzy na załadunku to rób. Inspekcja póki co się o to nie czepia. Trzeba wszystko robić z głową i umiarem. Jak nie masz napiętych terminów ładuj, rozładowuj się na młotkach.

Post Wysłano: 09 lis 2013, 10:17

Użytkownik

Użytkownik

Wielkie dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]