Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Rower w Manie
Post Wysłano: 10 lis 2013, 17:54

Użytkownik

Użytkownik

Witam, mam nieco nietypowe pytanie. Za 2 tygodnie zaczynam pracę w pewnej firmie, z tego co słyszałem głównie jeździ się do Francji, Hiszpanii. Często tez siedzi się przez weekend gdzieś na trasie. Pomyślałem sobie ze nie warto gnić w kabinie przez czas w którym nie mogę jechać, mam zamiar zabrać z sobie rower, aby coś pozwiedzać w czasie wolnym. Tu pojawia się pytanie, macie jakieś doświadczenie z przewożeniem roweru ciężarówką? co gdy nie będzie możliwości wsadzenia go na pakę? zabrać go do kabiny, a może sa jakieś inne patenty?

Post Wysłano: 10 lis 2013, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cerwone eFHa

Mój jeździł w przyczepie, bo towar nie zajmował całej powierzchni i była winda ;)

Widziałam też rozwiązania np. za kabiną, w paleciarze. Albo po prostu w naczepie - o ile miejsca dosyć..

Albo składak ;) Chyba filippo coś kiedyś pisał o rowerze w jednym ze swoich opisów tras? Ale ręki nie dam sobie obciąć, że na pewno on był

Post Wysłano: 10 lis 2013, 18:27
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Tak Filip wozi w paleciarze składaka :U

Post Wysłano: 10 lis 2013, 19:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

zależy jaki rower chcesz wozić?? jak większy to pozostaje mieć uchwyt na tyle kabiny (typu jak do przewozu roweru na klapie osobówki ) a żeby było prościej to zwykły składak typu wigry + kawałek starej wykładziny (nie musi być stara ale żeby było bez kosztów :lol: ) i po złożeniu i zawinięciu go w nią pakujemy sprzęt pod spojler dachowy (na plus masz to że stamtąd nie zginie bo nikt nie widzi) i dodatkowo zabezpieczamy pająkiem lub pasem :D

Post Wysłano: 10 lis 2013, 20:31

Użytkownik

Użytkownik

Mam kolarzówkę, więc jak nie będzie miejsca w naczepie to pomysł z bagażnikiem za kabiną wydaje mi się najlepszy. Swoja drogą pomysł ze składakiem jest całkiem ciekawy ale nie mam takiej kondycji żeby bez przerzutek jeździć :/

Post Wysłano: 10 lis 2013, 22:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 11 lis 2013, 13:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

Cytuj:
Mam kolarzówkę, więc jak nie będzie miejsca w naczepie to pomysł z bagażnikiem za kabiną wydaje mi się najlepszy. Swoja drogą pomysł ze składakiem jest całkiem ciekawy ale nie mam takiej kondycji żeby bez przerzutek jeździć :/
ja dołożę swoje 5gr i powiem tak :lol: kolarzówkę sobie miej w domu,a tam na wyścig nie jedziesz :mrgreen: koszt bagażnika (w używce) nie będzie mniejszy niż zakup składaka (za 100zł kupisz)o którego nie bedziesz się stresował że ukradną :mrgreen: (wiem co mówie
,bo kolega wozi lepszy rower to nawet na naczepie go przypina łańcuchem,bo już chętni robili podchody) a i chyba bardziej dla zabicia czasu i rozruszania mięśni ma to służyć niż do rekordów??? wiec ja sam wożę składaka i polecam jako budżetową opcje :mrgreen:

Post Wysłano: 11 lis 2013, 22:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7415311
Samochód: Mercedes Benz S124

Cytuj:
Mój jeździł w przyczepie, bo towar nie zajmował całej powierzchni i była winda ;)

Widziałam też rozwiązania np. za kabiną, w paleciarze. Albo po prostu w naczepie - o ile miejsca dosyć..

Albo składak ;) Chyba filippo coś kiedyś pisał o rowerze w jednym ze swoich opisów tras? Ale ręki nie dam sobie obciąć, że na pewno on był
Owszem, mam, wożę w paleciarze klasyka "Wigry 3" którym zwiedzam lub jeżdżę po prostu po bułki lub ruszam mięśnie. Ostatnio skoczek zrobił mu kuku w obuwie a ja już drugi raz po zjeździe do domu zapomniałem kupić mu nową dętkę.
Paleciara to najlepsze miejsce (oczywiście jak się nie wozi palet) bo przekładanie go na każdym załadunku/rozładunku na naczepie to porażka a za kabiną to trzeba zawsze trochę akrobacji i w kabinie XXL MAN'a nie ma szans żeby wcisnąć go pod spojler.

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]