Cytuj:
Cytuj:
ZZX a gdyby licencja była na firmę i po prostu zmienił się właściciel firmy? Myślę że to jest jakieś wyjście z sytuacji
To byłoby jakieś rozwiązanie ale sprawdziłem i licencja jest imienna i jest ważna do 14 maja 2019 wiec zawisnie w kiblu
Czyli jakby nie patrzeć trzeba zapisywać się na kurs i egzamin.
zzx dziękuję za konkretną odpowiedź
Przyszła mi też jeszcze 1 myśl... Widywałem dużo ogłoszeń o udostępnieniu certyfikatu kompetencji zawodowych, który jest chyba niezbędny do uzyskania licencji a Tata ma taki certyfikat na siebie, może to jest jakieś wyjście?
certyfikat jest dokumentem niezbędnym do uzyskania licencji.
w/g nowych przepisów posiadacz certyfikatu może zarządzać transportem w max. 4 firmach posiadających razem do 50 pojazdów więc w tym przypadku tata może ci udzielić tego dokumentu i będziesz mógł uzyskać uprawnienia licencyjne "na siebie".
z tatą zawierasz umowę - popatrz na strone BOTM lub na stronę organu który wystawił dotychczasową licencję tam na pewno znajdziesz wzory dokumentów i instrukcje wypełnienia.
Tak naprawdę teraz w/g nowych przepisów będziesz musiał uzyskać "coś" co nazywa się "zezwolenie na wykonywanie zawodu przewoźnika drogowego".