Cytuj:
Dlaczego użyłem tego słowa ? dlatego że każdy może sobie wydrukować taki papierek i twierdzić że ma KW, co może nie być zgodne z rzeczywistością.
Każdy może sobie wybić odznakę policyjną i świrować komendanta. Każdy może sobie wydrukować immunitet i świrować senatora. To nie jest matactwo, tylko fałszerstwo.
Cytuj:
może pisząc prawo tak mówi źle tu ojąłem, powinienem napisać że POWINNO się tak zrobić jak najprędzej.
O, powoli zaczynasz łapać.
Cytuj:
Kierowcy, które przechodzą kwalifikację wstępną (wstępną przyspieszoną, uzupełniającą, uzupełniającą przyspieszoną) obowiązkowo wymieniają prawa jazdy po zdanym egzaminie i uzyskaniu Świadectwa Kwalifikacji Zawodowej.
Wcale nie obowiązkowo. A jeśli już, to proszę o przepis.
A jeśli już nawiązujesz do samego prawa jazdy, to nikt nie zmusza, żeby odebrać dokument po zdaniu egzaminu. Robię kwalifikację, dostaję wyniki egzaminu i mój biznes w tym, czy chcę ją wykorzystać i wpisać do PJ, czy schować w szufladzie, bo i tak jej nie potrzebuję. Tak samo mogę przejść kurs na PJ, zdać egzamin, ale nikt mnie nie zmusi do produkcji, czy też odebrania dokumentu, skoro go nie chcę/nie potrzebuję.
Cytuj:
A więc: czy jeśli zdałeś prawo jazdy a nie masz prawa jazdy masz prawo legalnie poruszać się po drodze ? NIE dlaczego ? bo nie masz dokumentu który to potwierdzi, papierek to nie wszystko.
Oczywiście, nikt nie mówił inaczej.
Zwróć uwagę, że temat jest o kwalifikacji przed 18. Jak więc miałby obowiązkowo wpisać 95 do kategorii, skoro siłą rzeczy ich nie posiada?
Nic nie zabrania zrobienia kwalifikacji w jakimkolwiek wieku. Tyle.
Cytuj:
Z tego co się orientuję to Egzaminy Państwowe dotyczące Prawa Jazdy jak i jakichkolwiek uprawnień między innymi KW, wymagają pełnoletności.
Znowu źle się orientujesz. Jeśli chodzi o Prawo Jazdy, to poczytaj sobie o kategoriach AM, A1, B1, T. O kwalifikacji już powiedziałem.
Cytuj:
Chciałeś być śmieszny, czy o co Ci chodzi?