Witam, co może być przyczyną nieprzelewania się paliwa z jednego zbiornika do drugiego, przy jeździe pobiera paliwo, a jak w jednym szybciej sie skończy to auto staje i trzeba paliwo przelewać ręcznie.?
W ramie masz "puszkę" odpowietrznika. Jeden tekalan idzie do tej puchy, drugi biegnie w ramie do zbiornika. Jak otwierasz drugi zbiornik to słychać, jak zasysa powietrze? Jeśli tak to problem jest z odpowietrzeniem zbiornika. Jeśli nie, to musisz sprawdzić tekalan, którym łączone są zbiorniki (jaki kolor to Ci nie powiem, nie pamiętam).
Sprawdzianem ten filterek jest ok żółty przewód miedzy zbiornikami jest drożny tylko jest trochę twardy i popękany przy końcach i nie wiem czy to może być powód tego ze nie przelewa paliwa?
Może zapowietrzać się i wówczas nie będzie przelewało się paliwo pomiędzy zbiornikami. Wymień ten przewód i zadbaj o to, by zbiornik, z którego pobierane jest paliwo do silnika nie miał odpowietrzenia. Wytworzone w nim podciśnienie zassie wymienionym przewodem paliwo z drugiego zbiornika.
Volvo zasysa paliwo jednocześnie z dwóch zbiorników.Mamy z tym wieczny problem.Przy zatankowaniu za dużej ilości paliwa,żółty przewód zalewa się dieslem.Wtedy zazwyczaj wysysa paliwo z jednego zbiornika.Podobna sytuacja jest,gdy żółty przewód jest uszkodzony.Gdzieś był już ten temat,zamieszczałem nawet fotkę,jaki kraniki zamontowałem na przewód zasilający.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości