Hmm, no ciekawa sytuacja, trochę podobna do mojej
W zasadzie "zdroworozsądkowo" Cyryl ma rację, ale moja historia mówi jednak co innego.
Ojciec był kierowcą zawodowym wiele lat, więcej go w domu nie było jak był, nie raz opowiadał jaka to ciężka praca, a po części sam to widziałem jeżdżąc czasem w trasy z nim. Był zdania że to nie jest praca dla mnie, że powinienem skończyć studia, a kierowcą zawszę zdążę zostać. To było 8 dłuugich lat temu...
W międzyczasie sytuacja rodzinna i finansowa się zmieniła na tyle że ze studiów musiałem zrezygnować i pójść do pracy. Jeździłem trochę na busach, ale wiadomo jak to na nich jest - też niezbyt różowo, a i do pracodawców jakoś szczęścia nie miałem. W każdym razie mimo chwilowych przebłysków w kierunku mojej drugiej pasji - ratownictwa - straciłem mnóstwo czasu i pieniędzy żeby wyjść z życiowego dołka w jakim się znalazłem. Teraz brakuje mi do szczęścia jedynie KW i pracy, ale krew mnie zalewa jak pomyślę że mogłem zrobić uprawnienia o wiele szybciej oraz taniej (w międzyczasie wprowadzono KW) i pracować na swoją przyszłość. A teraz "pykło" mi dwa lata w ochronie supermarketu, gdzie za 240 godzin mam ok. 1500zł... Po odliczeniu kosztów utrzymania się, paliwa, itd. na KW mogę odkładać 100zł miesięcznie, o ile nie mam innych wydatków... W takim tempie uzbieram kasę gdzieś za 2,5 roku...
A jak ja to robiłem? Kat. C miałem zrobione z urzędu pracy, kat. CE chciałem robić z projektu unijnego, ale uwalił mnie lekarz, wykorzystując moją niewiedzę (stwierdził że mogę kombinować, ale mnie nie przepuści - zapomniał wspomnieć tylko że mogę iść na konsultacje do okulisty i on mnie może dopuścić). Potem miałem badania robione jeszcze kilka razy ale już wiedziałem o co chodzi, więc problemu nie było. Tak więc CE zrobiłem za swoje co mi się udało odłożyć za "fuchy", a na KW ciągle zbieram jak pisałem wcześniej...
Co do studiów - jak odłożę trochę kasy to pewnie na nie wrócę, ale już na inny kierunek - marzy mi się ratownictwo medyczne
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje