Cytuj:
Cytuj:
To teraz ja.
Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek praca.
Piątek w podwójnej, zakończenie tego w sobotę o 2.30.
Niedziela start o 15 - czyli weekend 36,5h. Koniec pracy 21.50.
Poniedziałek start 19.20 - czyli pauza 21,5h. Koniec pracy 23.25.
Dzisiaj, wtorek wolny, środa start 7.30.
Rozumiem, że te 36,5h i 21,5h przerwy zaliczają mi się do tygodniowego odpoczynku 45h.
Czy teraz poniedziałek rozpoczął mi nowy tydzień, czy może będzie to środa i wtorkowe wolne będzie uznawane jako kolejny tygodniowy (skrócony) odpoczynek?
tydzień u ciebie rozpoczął się w niedziele o 15, pausa 21,5h, była regularnym odpoczynkiem dobowym+ oddałeś godziny do skróconego odpoczynku tygodniowego i kolejny obowiązkowo musi być pełne 45h
Tydzień rozpoczyna się w pon. o godzi 00:00 a kończy w niedziele 23:59 zawsze ! No chyba że nadużywamy alkoholu to różnie. I nie ma że zaczyna pracę w tedy czy kiedy indziej. No właśnie mimo wszystko nie musi następnej pauzy mieć 45h...
no też zależy co robił w poprzednich tyg.
Cytuj:
To teraz ja.
Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek praca.
Piątek w podwójnej, zakończenie tego w sobotę o 2.30.
Niedziela start o 15 - czyli weekend 36,5h. Koniec pracy 21.50.
Poniedziałek start 19.20 - czyli pauza 21,5h. Koniec pracy 23.25.
Dzisiaj, wtorek wolny, środa start 7.30.
Rozumiem, że te 36,5h i 21,5h przerwy zaliczają mi się do tygodniowego odpoczynku 45h.
Czy teraz poniedziałek rozpoczął mi nowy tydzień, czy może będzie to środa i wtorkowe wolne będzie uznawane jako kolejny tygodniowy (skrócony) odpoczynek?
Te 21h uznaj jako oddanie do dziennego 11h+ zaległe godziny.
Ty uznajesz (dopasowujesz jak najlepiej) który odpoczynek tygodniowy uznajesz jako odpoczynek tygodniowy. Czasem pauze 50h można uznać jako dobową a nie tygodniową. Najważniejsze aby między odpoczynkami tygodniowymi nie minęło więcej jak 144h czyli 6 okresów 24h. To zależy jak chcemy zaplanować sobie następne dni pracy.