Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ruszylem w niedziele o godz 23 jechalem na 10h, do ktorego tygodnia ta dycha sie liczy? Do tego do niedzieli czy po niedzieli? Bo akurat jak liczy sie do tego tygodnia po niedzieli to mam przekroczony czas jazdy o 28min zgubilem sie w hiszpani i wyszlo by na to ze 3x10 zrobilem ;/
W/g mnie zalicza się do tego do niedzieli, bo zacząłeś pracę przed godziną zerową.
a co to ma do rzeczy kiedy o której godzinie zaczął?? ważne jest kiedy wykonał odpoczynek tygodniowy
Pewnie znowu powiesz że się czepiam ale z odpoczynkiem tygodniowym to teraz pojechałeś grubo, powiem Ci tylko to ma tyle wspólnego co ja z piłką nożną.
Cytuj:
a od nas kolega zapłacił u krokodyli za brak wekendówki i jak wszyscy wiedzą było to w PL (mają prawo cie ukarać)i od tamtej pory boss w wekend ma dodatkowe zajęcie bo musi wypisać i rozwieść wszystkim zaświadczenia ( a jak nie ma czasu to poczekamy do poniedziałku rano
)
To pogratulować wiedzy koledze że dał sobie wmówić coś złego nie robiąc tego.
A szefowi powiedz że ja mogę się zając tym że nie będzie musiał wozić wszystkim zaświadczeń a w razie problemów wytłumaczę inspektorom o co chodzi, za zaoszczędzone paliwo będzie mi wysyłał zgrzewki jacka danielsa ok... Masakra.
I nie ważne to czy SK czy PL czy inne unijne ustrojstwo.
Cytuj:
Czyli ten okres 17h z wydruku można by tak właśnie zaznaczyć, ale kolega krzysiekjx1 pisał, że tak nie bardzo.
Sytuacja była taka, że wyjechaliśmy z PL ok. 21. Na miejscu byliśmy o 9.
Później czekaliśmy aż kierowcy zjadą z trasy. Chwila ogarniania spraw, rozpakowanie rzeczy w aucie i tak zlecialo. Włozyliśmy karty zeby był zapis o pauzie przed wyjazdem.
Sent from my GT-I9100
Tak na szybko to Ci powiem... To co sobie zjebiesz w tacho czy to wpisami czy to aktywnościami, zawsze możesz to poprawić ostatecznie wydrukiem i to jest ważniejsze niż np. że zapomniałeś albo źle zrobiłeś wpis manualny. Teksty typu źle zrobiony wpis albo nie zrobiony wpis to potrzebne jest zaświadczenie daruj sobie
Na resztę odpowiem jak znajdę chwilę.