GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą
Witam
Jaką antenę najlepiej dobrać do radia Alan 101 w osobówce ? Mam póki co antene marki Magnum jakieś 1,2 - 1,5m długości ale rysuje mi klapę od bagażnika bo ma duży przykręcany uchwyt i trochę się wygięła od pędu więc najlepiej by była to antena z magnesową podstawą na dach. Co możecie mi polecić ?
Ja do Alana 109 mam antenę Sunkera jakieś 1.5m. Zasięgu nie testowalem ale ogólnie wszystko ładnie się zgrywa. Antena na dużym solidnym magnesie do tego z podkladka gumowa która nie rysuje lakieru
GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą
Cytuj:
Proponowałbym również wymienić tego szumofona na porządne radio
Taki zły jest ? W LT też takie miałem na początku ale coś tam się spaliło i dostałem nowego Presidenta Tommy więc Alana naużywałem kilka dni. Póki co na Alana 101 nie narzekam.
znalazłem jakieś CB radio MK3 -K6122 AM/FM lecz jest ono bez anteny, którą byście polecili ? Czy ta z drugiego postu http://allegro.pl/antena-cb-sirio-as-10 ... 56062.html będzie dobra ? Radio będzie zamontowane w osobówce, nie chcę też anteny długiej, że o wiadukt będzie haczyć..
Podepne się pod temat, bo też do osobówki szukam
Do Presidenta Thomasa lepsza będzie Vigrinia czy tak jak wyżej Missouri? Osobiście wziąłbym Virginie, przez wygląd zbliżony do "seryjnej" anteny, jednak jeśli przez wygląd miałbym stracić dużo z zasięgu to sobie ją odpuszcze. Jak wygląda porównanie tych dwóch anten?
Jak chcesz cokolwiek słyszeć to kup porządną antenę, a nie te popierdółki typu mysiarura czy wyrdżynia ...
Antena 150-200cm i masz spokój na długi czas - nie ma się co rozdrabniać.
Poza tym widzę, że radio też kupiłeś "z najwyższej półki" ... Nie ma nic lepszego od wydania 600zł na taki badziew. Przecież Legend III pracuje prawie tak samo jak Thomas, a kosztuje max 250zł.
Panowie potrzebuję dopasować coś dobrego do cb radia w osobówce. Mile widziane na magnes ale nie jest to przymusowe. Radio to Alan 48 plus multi, zależy mi na jakości odbioru i nadawania
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 19 gości