Witam, mam pytanko. Jak wygląda kwestia kursu na wózek widłowy? Jak wygląda taki kurs, ile mniej więcej kosztuje, oraz czy są wymagania wiekowe?
z góry dziękuje;)
Z tego co pamiętam to takie kursy kosztują zwykle około pareset złotych, ale o możliwości zrobienia tego w jeden dzien jeszcze nie słyszałem, to chyba jakiś przewał
Ja byłem na takim kursie ze jak sie umiało jezdzic to sie mialo w jeden dzien Zaplacone papier jest wszystko wiec nie ma problemu A co do wieku to chyba Osiemnache trzeba miec
Ano właśnie czy trzeba mieć te 18 skończone? Ponieważ zainteresowany przed wakacjami nie będzie miał 18 stki a chciałby dorobić. I tu jeszcze takie pytanko. Ewentualnie gdyby robiła taka osoba nie pełnoletnia na jakimkolwiek stanowisku to czy są jakieś wymogi mówiące ile godzin może pracować??
Koszt kursu na wózek widłowy zależy od ilości godzin na zajęcia teoretyczne i praktyczne ćwiczenia, ponadto duże znaczenie ma zakres szkolenia i to, czy obejmuje on naukę wymiany butli gazowych w wózkach o napędzie LPG. Wiem, że tak organizowane są szkolenia w Suret http://www.suret.com.pl więc można sobie tam ewentualnie sprawdzić. To tak gdyby ktoś miał pytania w temacie
Jako nieletni nie możesz pracować na stanowisku operatora wózka jezdniowego ani go obsługiwać (oczywiście w świetle prawa), jak również nie możesz zdobyć uprawnień operatora wózka. Nie wiem jak jest z zaczynaniem kursu w trakcie trwania którego 18 rok życia skończysz ale w wymaganiach jest podany minimalny wiek uzyskania uprawnień.
_________________ Kat. B - 2012
Wózki kat. II WJO - 2013
Kat. C, C+E, KW - 2023 Szeroko pojęty TRANSPORT - to część mojego życia
Samochód: MAN TGX 18.440
Ja miałem pełny kurs, 20h praktyki + wymiana butli. Płaciłem tylko 50zł za tłumaczenie certyfikatu na j. angielski. Reszte finansowała unia (robiłem kurs w szkole).
Ja byłem na takim kursie ze jak sie umiało jezdzic to sie mialo w jeden dzien Zaplacone papier jest wszystko wiec nie ma problemu A co do wieku to chyba Osiemnache trzeba miec
To ładny przekręt. Dzięki takim właśnie "firmom" legalne i porządnie uczące szkoły mają problemy. Ja miałem 20h i badania psychotechniczne na początku kursu.
Mnie kurs kosztował 400 zł miało być 20h praktyki + 10h teori. W rzeczywistości było 4h praktyki a potem 1h teorii i egzamin (odpowiedzi podyktował prowadzący). Po roku od ukończenia kursu przyszło wezwanie na policje w charakterze świadka pokrzywdzonego. Trzeba było złożyć zeznania na temat tego jak wyglądał kurs itp. Chyba komuś nie podobało się że odbiega od tego co mówią i doniósł. Na całe szczęście papierów nie cofnęli.
Ja kończyłem kurs organizowany przez firmę Suret. Tutaj możesz poczytać o ich ofercie: http://www.suret.com.pl/?strony/oferta/ ... owego.html Program jest zatwierdzony przez Urząd Dozoru Technicznego i taki kurs na pewno podniesie Twoje kwalifikacje na rynku pracy. Moim zdaniem warto robić
Ja robiłem kurs na wózek widłowy w Dantonie we Wrocławiu. Zapłaciłem 300 zł, szkolenie trwało tydzień i dostałem certyfikat w trzech językach. Więcej było praktyki od teorii, więc to jest plus tego kursu. Ogólnie byłem bardzo zadowolony, więc polecam. A, trzeba mieć skończone 18 lat
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 12 gości