Zalecam szczególną ostrożność lecąc jedynką, przejeżdżając przez miejscowość Romanów, jest tam jedno skrzyżowanie z fotoradarami wyłapującymi przejeżdżających na czerwonym świetle. Można dostać taką pamiątkę
Koleżanka mówiła mi o tym, bo do jej szefa już wcześniej przyszła taka widokówka, toteż uważałem na tym skrzyżowaniu co by się nie naciąć. Zdziwiłem się więc gdy już były szef dał mi taką ze Scanią, nabrałem się myśląc, że faktycznie przeleciałem na czerwonym, ale później zauważyłem, że to z lipca, a wtedy nie jeździłem i przekazałem tę radosną nowinę kierowcy którego zastępowałem. Koleżanka dostała już takie dwie, gadała ze znajomym strażnikiem i ponoć nie mogą na podstawie tego dawać mandatów i ma to w dupie i słusznie. Początkowo myślałem, że to są kamery, a znudzeni strażnicy wiejscy robią screeny z nagrań by wyłudzać kasę, przykładowo wjechałeś na wczesnym pomarańczowym, ale zanim naczepa przeszła przez skrzyżowanie to już było czerwone i myk screen w momencie gdy widać tył naczepy i czerwone, ale wyczytałem że to jednak fotoradary, nie kamery.