GG: 117176
Czesc!
Zastanawiam sie czemu w dosc mlodych rocznikach np. Scanii nie ma nawet poduszki kierowcy. Czyzby doszli do wniosku, ze w razie W to I tak nie pomoze?
Radek
W przypadku zderzenia z czymś mniejszym jak osobówka jest to rzecz zbędna, wystarczą zapięte pasy. Natomiast w przypadku zderzenia z inną ciężarówką i tak by raczej nie pomogła.
_________________ Pilot szwedzkiego samolotu z uszkodzonym wirnikiem
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
W przypadku zderzenia z czymś mniejszym jak osobówka jest to rzecz zbędna, wystarczą zapięte pasy. Natomiast w przypadku zderzenia z inną ciężarówką i tak by raczej nie pomogła.
Czemu ty sie wypowiadasz jak nie masz bladego pojecia o zagadnieniu ?
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Chyba ty
Poczytaj o zadaniach jakie maja spelniac poduszki powietrzne, przygotuj sie do tematu i wowczas mozemy rozmawiac bo narazie to ty jestes merytorycznie gdzies w lesie...
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Jestem ekspertem ds bezpieczeństwa w ruchu lądowym jak i powietrznym, o poduszkach to ty sobie możesz czytać przed snem, mnie takie błachostki nie interesują. Dziwne, że scania nie ładuje airbagów, wszak w trosce o bezpieczeństwo kierowcy odsunęli go bardziej do tyłu względem sprzętów innych marek.
_________________ Pilot szwedzkiego samolotu z uszkodzonym wirnikiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości