Witam wszystkich forumowiczów. Piszę do Was w następującej sprawie. Otóż wraz z żoną planujemy zakup samochodu. Mamy już upatrzony konkretny egzemplarz i tu narodziło się moje pytanie do Was. Auto stoi na "żółtych" tablicach, jest sprowadzone z Niemiec i nie wiem kompletnie jakie koszty muszę doliczyć do ceny auta. Mówiąc krótko, ile muszę przygotować jeszcze pieniędzy, żeby wszystko grało? Na chwilę obecną nie mam jak skontaktować się z właścicielem auta, a jestem ciekaw ile kasy będę musiał jeszcze dołożyć do ceny wyjściowej? Pomijam oczywiście kwestię ubezpieczenia samochodu. Bardzo proszę Was o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Kuba.
Witam.
Opłaty w dużej mierze zależą od pojemności silnika i rocznika samochodu.
Podpowiem Ci, że opłaty za samochód marzeń każdego Janusza ze wsi (VW Passat 1.9 TDI) to jakieś 1/1,5 tyś złotych.
Poczytaj sobie w internecie, szukanie naprawdę nie boli, a tych tematów jest pełno- wiem, bo jestem świeżo po rejestracji auta zza zachodniej granicy.
Pamiętaj również o "pakiecie startowym', bo bez tego ani rusz.
Pozdrawiam
Akcyze pewnie masz, skarbówka 160, tłumaczenie dokumentów, przegląd 1 w Polsce (200 zaocznie w Gdańsku się płaci ), wydział komunikacji (blachy), recykling 500.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 16 gości