Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 mar 2015, 18:33

Użytkownik

Użytkownik

Dzień dobry
Jestem nowym użytkownikiem forum :) , i witam wszystkich serdecznie .

Mam możliwość podjęcia pracy w charakterze kierowcy ce
Niestety propozycja dotyczy umowy jako samozatrudnienie , czyli z własną działalnością .

Wiem , że są firmy co tak zatrudniają i kierowcy jeżdżą po kraju i na europie .Może nie jest to popularne , ale jest i nie są to małe firmy .

Pytanie
Czy mając wpis PKD w działalności 4941Z ( transport drogowy towarów) w sytuacji gdy prowadzę zestaw powierzony przez firmę a nie posiadam zezwolenia na transport oraz nie posiadam licencji w razie kontroli ( na drodze lub w siedzibie mojej firmy ) zostanie na mnie nałożona kara za wykonywanie transportu bez zezwoleń ?

Dzwoniłem do ITD i miły pan powiedział , że mając wis " transport drogowy towarów" powinienem mieć takie zezwolenia, chyba , ze będę miał wpis taki : " świadczenie usług kierowania pojazdem " , ale nie ma na to odpowiedniego PKD

A może jest ktoś tutaj co ma własną działalność za zasadzie kierowanie pojazdem zleconym i podzieliłby się wiadomościami jak to zrobić logicznie .

Post Wysłano: 18 mar 2015, 20:14

Musisz mieć właśnie umowę na świadczenie usług jako kierowca czy kierowanie pojazdem, coś w ten deseń.

Post Wysłano: 18 mar 2015, 22:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

Cytuj:
Mam możliwość podjęcia pracy w charakterze kierowcy ce
Niestety propozycja dotyczy umowy jako samozatrudnienie , czyli z własną działalnością .
aż tak atrakcyjne są te warunki ?
Cytuj:
Wiem , że są firmy co tak zatrudniają i kierowcy jeżdżą po kraju i na europie .Może nie jest to popularne , ale jest i nie są to małe firmy .
jest to popularna forma wyzysku i zniewolenia pracownika (moja prywatna opinia)

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]